Microsoft hangi ürünleri sunmaya hazırlanıyor?

Microsoft hangi ürünleri sunmaya hazırlanıyor?

Microsoft'un 6 Ekim'de gerçekleştireceği tanıtım etkinliği bu yıl her zamankinden daha büyük yeniliklerle geliyor. Şirketin bir türlü istediği ivmeyi tutturamadığı akıllı telefonu Lumia'yla ilgili bazı bilgiler yakın zamanda sızmıştı. Ancak etkinlikte Microsoft'un diğer alanlardaki yenilikleri de bu kez önemli yer tutacak gibi.

Microsoft Band 2

Akıllı telefonlar arasındaki rekabet her geçen gün kızışmaya devam ediyor. Fakat henüz yeterince yaygın olmasa da, giyilebilir teknoloji ürünleri de firmaların üzerinde en çok çalıştığı teknolojiler arasında yer alıyor.

Microsoft'un sağlık teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalar uzun yıllardır biliniyor. Bu alandaki tecrübesini, Microsoft Band Band2Port-1000x4832'de de göstermeye devam edecek. Şu an piyasada bulunan Microsoft Band'in en önemli sorunu tasarımıyla ilgiliydi. Söylentilere göre, düz yapısıyla kullanıcıların beğenisini yeterince kazanamayan ürün bu kez daha kıvrımlı ve estetik bir görünüme kavuşacak.

Bir diğer söylenti ise, Microsoft Band 2'nin üçüncü parti yazılımları destekleyerek daha farklı kabiliyetler kazanmasına olanak sağlayacak olması.

Windows Hello

Microsoft'un tanıtacağı uygulamalar ürünlerden çok daha ön planda olacak gibi görünüyor. Windows Hello da, bu uygulamalar arasında en önemli yeri tutuyor. Tüm tablet ve telefonlarda çalışacak Windows Hello, bağlanan bilgisayarın, telefon üzerinde tam kontrol kabiliyeti kazanmasını sağlıyor. Aynı durum tersi için de geçerli. Telefon da aynı şekilde bilgisayar üzerinde bir kumanda görevi görebilecek. Bu özellik daha önce üçüncü parti "Remote" uygulamalarla sağlanıyordu.

Hello'nun telefonu bilgisayar ortamına taşıması aslında ciddi bir yenilik sayılabilir. Çünkü bu özellik sayesinde, telefon uygulamaları bilgisayar ekranında daha yüksek çözünürlükte çalışabilecek. Özellikle Microsoft Office uygulamaları üzerinde özellikle çalışan ekip, en azından bu alanda rakiplerinden bir adım önde olmayı planlıyor.

Surface Laptop

Lumia 950 ve Surface Pro'yla ilgili sızan bilgilere daha önce yer vermiştik. Fakat henüz kesin olmamakla birlikte Microsoft'un dizüstü bilgisayar segmentinde 14 inçlik yeni bir ürün tanıtması bekleniyor. Bu iddiayı destekleyen en önemli delil ise, Surface Pro 4'ün selefinden önemli farklarla ayrılmıyor olması. Bu ürünün ismiyle ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor. Fakat Microsoft'un zaten güçlü olduğu işletim sistemi yanını bu yeni cihazda avantaja çevirmesi son derece olası.

Windows 10

Windows 10 geçtiğimiz aylarda kullanıma sunulmuştu. 6 Ekim'de gerçekleşecek etkinlik Windows 10'la ilgili bir takım yeniliklerin duyurulması için uygun bir zemin olabilir. Microsoft'un kasım ayında Windows 10 için planladığı güncellemenin detayları bu etkinlikte duyurulabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.