Amazon, Apple TV ve Chromecast'i satmayacağını açıkladı

Amazon, Apple TV ve Chromecast'i satmayacağını açıkladı

E-ticaret devi Amazon, 29 Ekim'den itibaren artık platformlarında Apple TV ve Chromecast satılmayacağını açıkladı. Amazon söz konusu kararın "Şirket Prensipleri" içerisinde yer alan "Customer Obsession" ('müşterilerini düşünmek, müşteri odaklılık' olarak çevirebiliriz) maddesine dayandığını söylüyor. Ancak asıl gerekçe elbette Amazon'un Apple TV ve Chromecast ile aynı kategoride rekabet eden Fire TV adlı ürünün satış şansını artırmak olabilir

Şirket hem Fire TV'nin rekabet gücün korumak hem de "Prime Video" servisini Apple TV ve Chromecast'e dayatmak istiyor. Amazon'un dijital video içerik servisi olan Prime Video halihazırda Apple TV ve Chromecast üzerinde bulunmuyor. Buna karşılık Amazon, Prime Video desteği bulunan Sony Playstation 4 ve Xbox One'ın satışına e-ticaret ve pazar yeri platformlarında devam edeceğini belirtmiş.

Amazon'un sıkı rekabet ortamındaki durumlara sert yanıt verdiği biliniyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde de fiyat konusunda pazarlık ettiği ancak anlaşamadığı yayın şirketi Hachette'nin ön siparişte bulunan bazı kitaplarını listelerden kaldırmasıyla hem okuyucular hem de yayıncılar tarafında tepki toplamıştı. Apple TV ve Chromecast'in, Prime Video desteği vermeye başlasalar dahi Amazon tarafından tekrar satış listesine alınıp alınmayacağı bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.