SXSW Accelerator Türk girişimlerinin de başvurularını bekliyor

SXSW Accelerator Türk girişimlerinin de başvurularını bekliyor

Her yıl Texas'da düzenlenen South By Southwest (SXSW) festivalinin girişimcilik dünyası adına önemli bölümlerinden biri de SXSW Accelerator hızlandırıcı programının girişim sunumları oluyor.

SXSW Accelerator adıyla anılan bu girişim hızlandırıcı programında girişimler jüri karşısına çıkıyor ve girişimlerinin sunumlarını gerçekleştiriyor. Böylece her yıl SXSW'de pek çok yeni girişimi de tanıma fırsatı yakalıyoruz. Bu yıl festival bünyesinde 12-13 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sunumlar için başvurular başlamış durumda.

2009 yılından bu yana faaliyette olan program bugüne dek 305 girişimle birlikte çalışmış. Bu şirketlerinde toplamda yüzde 63'ü yatırım almayı başarırken, bu yatırımların toplam bedeli ise 2.6 milyar dolara ulaşmış. Şirketlerin yüzde 13'ü ise Google, British Telecom, Huffington Post, Apple, OpenTable gibi büyük markalar tarafından satın alınmış. Bugüne dek erken aşamada SXSW hızlandırıcı programlarına katılan girişimler arasında ise Klout, Wildfire, Foodspotting ve Tango gibi girişimler olduğunu da belirtelim. Kısacası SXSW Accelerator başarısını kanıtlamış bir hızlandırıcı program olmayı başarmış diyebiliriz.

Türk girişimlerinin de başvuru yapabildiği SXSW Accelerator'a başvurular için son kayıt tarihini 6 Kasım 2015 olarak belirlenmiş ve programın global danışma kurulu üyeleri arasında Türkiye için Çağdaş Önen ve Kaan Akın bulunuyor. Başvurular ve detaylı bilgilere buradan ulaşabilir ya da danışma kurulu üyelerine sorularınızı yöneltmeniz mümkün. Son olarak programın özellikle akıllı veri teknolojileri, eğlence ve içerik, sağlık ve giyilebilir teknolojiler, fintech ve sanal gerçeklik alanlarında faaliyet gösteren girişimlerin başvurularını beklediğini belirtelim. Eğer girişiminizi yurt dışına özellikle de ABD'ye açmak istiyorsanız, kendini göstermek isteyen girişimler için önemli bir fırsat olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.