YouTube alışveriş odaklı reklam modelini duyurdu

YouTube alışveriş odaklı reklam modelini duyurdu

YouTube özellikle e-ticaret sitesi reklamverenleri sevindireceğini tahmin ettiğimiz bir reklam modelinin duyurusunu Adwords blogu üstünden gerçekleştirdi.

YouTube bu yılın ilk çeyreğinde"Cards" sistemini devreye sokmuştu. Yayına giren bu Cards sistemi sayesinde video üreticileri ya da yayıncılar, dışarıya vereceği web sitesi bağlantısını veya diğer video yönlendirmelerini, video oynatıcının sağ üst tarafında bulunan ikona basıldığında açılacak şekilde konumlandırabiliyordu.

YouTube henüz bu sistem devreye alınalı 1 yıl bile dolmadan, kullanıcılar hızlı alışkanlık kazanmış olacak ki bu alanı bir reklam mecrasına çevirme kararı almış. YouTube Shopping adıyla anılacak reklamlar, bir video gösterilirken o alanda videoda tanıtılan ürünlerin reklamlarının görünmesini sağlayacak.

Google Adwords sayfasında yayınlanan bir örnekte ise dünyaca ünlü bir fotoğraf makinesi inceleme kanalından örnek verildi. Video içerik üreticisi Sony marka A7 model bir SLR kamerayı tanıtırken görünüyor, o esnada kullanıcılar bu sağ üstteki bilgi bölümüne tıkladıklarında Best Buy'ın Adwords reklamlarıyla karşılaşarak, ilgili ürünün fiyatını ve reklamını görüyor. Bu özellikle e-ticaret sitelerinin doğru hedef kitleye gidebilmeleri adına önemli ve kullanmak isteyeceği bir gelişme olacak.

ShoppingAdDemo

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.