Rocket Internet'in portföy değeri halka arzdan bu yana 3.4 milyar euro arttı

Rocket Internet'in portföy değeri halka arzdan bu yana 3.4 milyar euro arttı

Almanya'nın girişim fabrikası Rocket Internet, büyümesini kanıtlayan önemli girişimlerine (proven winners) dair 6 aylık finansal sonuçları açıkladı ve girişimlerinin toplam değerine ilişkin rakamlar paylaştı.

Lazada, Foodpanda, HelloFresh, WestWing, Home24 ve Global Fashion Group tarafındaki büyüme rakamlarına yer veren Rocket Internet, 2015'te 10 yeni şirket kurma hedefine neredeyse ulaşmış ve şimdiye dek 9 yeni şirket kurmuş.

2007 yılında kurulan Rocket Internet, geçen yılın aynı dönemine göre net gelirler/GMV  tarafında ortalama yüzde 142 büyüme sağlarken EBITDA kârında 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 6 oranında büyüme kaydetmiş.

Rocket Internet

Bir milyar Euro değerinde yeni bir yatırım alması beklenen Rocket Internet'in portfolyo değeri ise Ekim 2014'teki halka arz adımından bu yana 3.4 milyar Euro yükselmiş. Rocket Internet, porfolyo değerinde hisse başına yüzde 38 oranındaki bu büyüme oranıyla beraber HelloFresh'in yatırım sonrası 2.6 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmasının da altını çiziyor.

Rocket Internet, International Financial Reporting Standards (IFRS) dönüşümünü tamamlayarak daha şeffaf finansal sonuçlar açıklamak konusunda da adım atmış. Fakat bu durumun yatırımcılara ne kadar etki edeceğini zaman gösterecek.

Rocket Internet 2

Rocket Internet CEO'su Oliver Samwer hem büyüme konusunda hem de kârlılık konusundaki gelişmelerin umut verici olduğunu söylüyor. Bununla beraber Rocket Internet'in operasyonel kârlılık konusunda daha iyi bir performans sergilenmesi gerektiği ve gelişmekte olan pazarlara odaklandığı için bunun biraz zaman alacağı da ortada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.