PayPal Here yeni temassız ödeme cihazını duyurdu

PayPal Here yeni temassız ödeme cihazını duyurdu

paypalherePayPal’ın birkaç yıl önce pos makinelerine rakip olarak piyasaya sunduğu PayPal Here’a önemli bir yenilik geliyor.

PayPal Here’ın yeni cihazı, Android Pay ve Apple Pay aracılığıyla mobil cihazlarla temassız ödeme alabilecek. 30 Eylül’den itibaren sunulacak bu özellik, ne yazık ki şimdilik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avustralya’da kullanılabilir olacak.

Visa ve MasterCard, yakın geçişte çipli kartlarını ve cihazlarını daha güvenli hale getirecek bir dizi adım atmıştı. Ve pos makinelerini güncellemeyen firmaların karşılaşacağı herhangi bir dolandırıcılık durumunda sorumluluğun firmaya ait olacağına dair bir duyuru yapmıştı.

Haliyle PayPal, Clover, Square ve Poynt gibi global ödeme sistemleri yasal politikalarını da buna göre düzenleyerek, hem cihaz fiyatı olarak hem de satıcının güvenliği açısından avantajı ele geçirmiş oluyorlar.

PayPal Here’in yeni cihazının 149 Amerikan Dolarından satılması bekleniyor. Bu hamle her ne kadar büyük yankı bulacak olsa da; PayPal Here, Square’in sunduğu cihaz fiyatlarının hala çok yukarısında kalacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.