İster kurumsal bir yerde çalışın isterseniz kendi girişiminiz olsun ve hatta günlük hayatta da karşılaştığınız problemleri çözmek için 42 dakikanızı ayırmanız yeterli.
Horatius'un "Sapere aude" sözüyle ifade ettiği gibi aklınızı başkasına emanet etmeyin, bilmeye cesaret edin diyelim ve alanında tecrübeli kişilerle sizi baş başa bırakalım.
Belalı bir probleminiz mi var? Önce, nasıl tost yaptığınızı söyleyin
Konumuz yaratıcılık olunca konuşmacıların olayı ele alışları da farklı oluyor. Yemek yapmayı bilmiyor olabilirsiniz ama tost yapmayı bilmeyen yoktur. Çok da zor değil sanki yalnız biri sizden bu süreci adım adım çizmenizi istese durum değişir eminim. Tom Wujec insanlara ve takımlara nasıl tost yaptıklarını sormaya bayılıyor; çünkü bu süreç, iş hayatında karşılaştığımız en büyük ve en karmaşık problemleri nasıl çözebileceğimizle ilgili beklenmedik gerçekleri ortaya koyuyor. Bu egzersizi nasıl yapacağınızı öğrenin ve Wujec'in binlerce insanın tost yapışını izlerken yaptığı tespitleri dinleyin.
Zor durumlar karşısında yaratıcı problem çözme
Basit ve ucuz yenilik olarak bilinen "jugaad" üzerinde uzunca zaman harcayan Navi Radjou, piyasadaki sınırlı kaynaklardan olağanüstü değer elde etmeyi başaran girişimcileri konu alıyor. Konuşmasında insan zekasını gösteren birçok örneğe yer veren Radjou, azdan çok elde etmenin üç prensibini de paylaşıyor.
Kolektif yaratıcılık nasıl yönetilmeli
Günlük işlerinizin içinde saklanmış yaratıcılığı açığa çıkarmanın sırrı ne? Harvard'da profesör olan ve "Collective Genius" kitabının yazarlarından biri Linda Hill dünyanın en yaratıcı şirketlerinin bazılarını inceleyerek harika fikirlerin sadece işi bu olanlardan değil herkesten açığa çıkmasını sürdürülebilir kılmak için bazı araçları ve taktikleri açıklıyor.