iPhone 6S ve 6S Plus su geçirmez özellikte mi?

iPhone 6S ve 6S Plus su geçirmez özellikte mi?

Apple, iPhone'larla ilgili bugüne kadar karşılaşılan en önemli sorunlardan birini yeni modellerinde çözmüş olabilir. iPhone kullanıcılarının birçoğunun iPhone'larını son kez kullandıkları an, telefonlarının elinden kayıp banyoda ya da havuzda suyun derinliklerine doğru yol almasından az öncedir.

Yeni iPhone modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile bu senaryo tamamen değişecek gibi görünüyor. Zira yeni iPhone'larla yapılan su testlerinde cihazlar bugüne kadar görülmemiş bir performans gösteriyorlar.

Aşağıda görebileceğiniz ilk testte iPhone'lar bir saat boyunca suyla dolu kaselerde tutuluyorlar ve testi başarıyla geçiyorlar.

İki gün sonra iPhone'ların durumuyla ilgili yapılan güncellemede cihazın şarj portlarından Touch ID'ye daha hassas olması beklenen bölümlerinin de düzgün bir şekilde çalıştığı görülüyor. iPhone'ların aldığı tek hasar, ekranın tepesindeki belli belirsiz çizgi şeklindeki leke.

İkinci testte ise iPhone'lar suda bir süre bekletilip çıkarılıyor ve işlem belirli aralıklarla tekrarlanıyor. İlk etapta cihazların performanslarında bir değişim gözlenmezken, iPhone'ların testin sonunu getiremeden karanlığa gömüldükleri görülüyor.

Yasal bağlayıcılığı düşünüldüğünde, iPhone 6S modellerinin su geçirmez olduğu yönünde Apple'ın bir açıklama yapmasını beklemiyoruz. Ancak testlere bakıp, yeni iPhone'ların iPhone 6 modellerine göre su içinde çok daha dayanıklı olduğu söylenebilir. Neyse ki yeni iPhone 16 Ekim'den itibaren Türkiye'de satışa çıkıyor. Onca parayı harcadıktan sonra hala denemek istiyorsanız iPhone'unuzu bu kez biraz daha gönül rahatlığıyla suya daldırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.