Samsung Pay üzerinden ilk ayda 30 milyon dolarlık işlem yapıldı

Samsung Pay üzerinden ilk ayda 30 milyon dolarlık işlem yapıldı

Samsung'un ödeme sistemi Samsung Pay, geçtiğimiz Ağustos ayında deneme amaçlı olarak Güney Kore'de hizmete girmişti. Güney Kore'de 1 ay boyunca ödeme Samsung Pay ile ödeme yapan kullanıcılar toplamda 1,5 milyon işlem yaptı. Gerçekleşen bu 1,5 milyon işlemin toplam işlem değerinin ise 30 milyon dolar olduğu açıklandı.

Samsung Pay ile yapılan işlem başı maliyetin ortalamada 20 doları bulması, Samsung'un bu alana başarılı bir giriş yaptığını kanıtlıyor. Samsung yayınladığı basın bülteninde işlemlerin geçtiği telefonları da açıkladı. Buna göre yapılan işlemlerin yüzde 60'ının Galaxy Note 5 modeliyle yapıldığı bildirildi.

Samsung'un Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge modellerinin yanı sıra Samsung'un akıllı saati Gear 2 üstünde de kullanılabilen Samsung Pay servisi, Android Pay'e alternatif olduğu gibi Apple Pay'e de rakip olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung Pay hizmetinin 28 Eylül'de önce ABD'de, ardından ise yakın gelecekte Birleşik Krallık, İspanya ve Çin'de kullanıma sunulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.