Twitter bütün butonlarının tasarımını yeniliyor

Twitter bütün butonlarının tasarımını yeniliyor

Twitter, 2011 yılından bu yana kullandığı mevcut buton tasarımlarının hepsini gelecek ay yeniliyor. API ile kullanıcılara sunulan ve web sitelerine yerleştirilen "Takip Et", "Tweet At" gibi butonların tüm sitelerdeki mevcut tasarımı değişiyor.

4 yıldır kullanılan mevcut Twitter butonları açık gri tondaki rengin üzerine koyu siyaha yakın ve kalın olan bir fontla yazılmış kelimeleri içeriyordu. Yeni butonların rengi ise tamamen değişmiş. Butonlar "Twitter mavisi" olarak adlandırabileceğimiz renk ile kaplanmış ve üzerinde yer alan şirket logosu beyaz olarak belirlenmiş. Yeni butonların eskisine göre daha minimal bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Yazılım geliştiriciler için de teknik olarak arka planda butonların daha hızlı ve efektif çalışması için iyileştirmeler de yapmış. Direkt mesajlarda 140 karakter sınırını kaldıran şirket ana sayfa tasarımını da Temmuz'un sonunda değiştirmişti. Son olarak Twitter Ads platformunu 200 ülkede kullanıma açan şirket yaptığı yeniliklerle mevcut aktif kitlesini dinamik tutmak istediği çok açık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.