Mobil odaklı bankacılık servisi Monese hizmete girdi

Mobil odaklı bankacılık servisi Monese hizmete girdi

Mobili ilk sıraya koyan ve tamamen mobil bankacılık odağında geliştirilen ilk bankacılık projelerinden olan Monese, finansal teknolojilerin (fintech) başkenti kabul edilen Londra'da, yani İngiltere'de 3 aylık beta sürümünü kullanıma sundu. Hali hazırda sadece davet usulü ile müşteri kabul edecek Monese, bankacılık hizmetindeki sınırları kaldırmaya çalışacak.

Monese hesabın en büyük özelliği, mobil üzerinden dakikalar içerisinde açılabilmesi olacak. Tamamen ücretsiz olarak açılan hesaptan sonra, adresinize alışverişlerde ve para çekme işlemlerinizde kullanabilmeniz için bir Visa banka kartı gönderilecek. Hesabınıza ulaşıp bakiyenizi kontrol etmenizin şimdilik tek metodu ise mobil uygulama olacak.

Şu anda sadece Android sürümü mevcut olan Monese'in kısa zamanda iOS uygulamasının da çıkacağını tahmin ediyoruz. Yine ilk etapta sadece Pound kabul eden Monese uygulaması yakında Euro'yu da desteklediği para birimleri arasına alacak.

Monese ile uluslararası para transferleri geleneksel bankalara göre 10 kata kadar daha ucuz olduğu söyleniyor. Mobil bankacılık hizmeti Monese, ücretler tablosunda da farklı bir yönteme başvurmuş. Elbette bazı işlemler için müşteriden ücretler alınıyor fakat bunlar direkt para usulü ile değil, kredi yöntemiyle sisteme konulmuş. 1 kredi, 0.50 Pound karşılığında edinilebiliyor. Mesela yurt dışındaki bir ATM'den Monese kartınızla para çekerseniz, bunun bedeli 1 kredi. Yurt dışına para gönderimlerinde yine 1 kredi ile ücretlendiriliyorsunuz.

Monese, kullanıcılarının bakiyelerini güvenlik açısından Avrupa bankalarında tutacağını; paranız, verileriniz ve tüm işlemlerinizin gizli ve güvenli olacağının da altını çiziyor.  Şubesi ve hatta internet şubesi de olmadan, sadece mobil şubeyle yola çıkan dijital banka Monese'in tahmin edebileceğiniz gibi bir güven problemi yaşaması ihtimali mevcut. Fakat Monese bu güven problemini yenebilirse, pazara giren ilk örneklerden de olmasının avantajıyla büyük şans elde edebilir ve mobil bankacılık pazarından pay kapabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.