CloudFlare, Google ve Microsoft'un katıldığı turda 110 milyon dolar yatırım aldı

CloudFlare, Google ve Microsoft'un katıldığı turda 110 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın önde gelen içerik dağıtım ağı (CDN) ve online güvenlik servislerinden CloudFlare teknoloji devlerinden 110 milyon dolar tutarında dördüncü tur yatırımı aldığını açıkladı.

Fidelity Investments liderliğindeki stratejik yatırım turunun diğer katılımcıları altı yaşındaki girişimle halihazırda yakından çalışan Google Capital, Microsoft Ventures, Baidu ve Qualcomm Ventures.

İnternet sitelerine CDN servisi sağlayan CloudFlare, bu sitelerin küresel olarak her zaman erişilebilir olmaları ve hızlı açılabilmeleri için güvenlik hizmeti de sağlıyor. Şirketin sağladığı güvenlik hizmetlerinin arasında DoS ataklarını ve bazı diğer siber saldırıları önleyen bir güvenlik duvarı (Firewall) da bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Çin'in en büyük arama moturu Baidu ile ortaklık anlaşması imzalayan şirket aynı zamanda Google Cloud Platform ile de işbirliği yapıyordu. CloudFlare son olarak Qualcomm ile birlikte ortak bir çalışma yürüttüğünü ve bu çalışma kapsamında Qualcomm çipleri kullanan cihazların CloudFlare ağıyla daha kolay bir şekilde iletişim kurmasını sağlamayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Bugün 4 milyon müşterisi bulunduğunu söyleyen CloudFlare'in müşterileri arasında Cisco, Nasdaq, Reddit, World Economic Forum, WikiLeaks gibi tanınmış kurum ve kuruluşlar var. 2015 yılı sonunda 100 milyon dolar gelir elde etmeyi hedefleyen şirket, 2017 yılında borsaya açılmayı planlıyor.

CDN pazarında Amazon Web Services, Akamai, Fastly, Instart Logic, MaxCDN ve EdgeCast gibi rakipleri bulunan CloudFlare, yeni yatırımla birlikte yeni pazarlara odaklanmaya başlayacak. Girişim, yatırım turuna dahil olan şirketlerle yeni işbirlikleri yapmaya da devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.