Refugeehero: Mülteciler için Airbnb modeli girişim

Refugeehero: Mülteciler için Airbnb modeli girişim

Avrupa son yılların belki de en büyük mülteci akınıyla karşı karşıya. Özellikle Suriye'da yaşanan iç savaş yüzünden binlerce insan ülkesini terkedip çeşitli ülkelere göç ediyorlar. Yolculuğun kendisi başlı başına işkence ama başarabilenler için de dünya tozpembe değil. Gittikleri ülkede karşılaştıkları en büyük problem barınma. Refugeehero kâr amacı gütmeden mültecilere barınabilecekleri güvenilir alanlar sunmayı amaçlayan bir girişim olarak bu sorunun az da olsa giderilmesine katkıda bulunmak istiyor.

Refugeehero'nun kurucuları olan Jamal Oulel, Ayoub Aouragh ve Germaine Statia aslen Alman ancak üçü de Hollanda'da yaşıyorlar ve girişim Hollanda merkezli olarak kurulmuş. Kurucular Refugeehero servislerinden para almadıklarını, site üzerinde listelenen evlerin de hiçbirinin ücretli olmadığını aktarmışlar. Mülteciler site üzerinden konaklayabilecekleri yerler hakkında ne kadar kalabilecekleri, ne tür imkanların olduğu ve diğer çeşitli bilgileri öğrenebiliyorlar. Refugeehero'da yalnızca bireysel ilanlar değil okul, cami, kilise ve spor salonu gibi mültecilerin kalabileceği kamusal alanlar da listeleniyor.

Hollanda'nın 2014 yılında mültecileri kabul edip, yerleştirme için 450 milyon euroluk bir bütçeye sahip olduğunu aktaran Refugeehero ekibi kendilerinin de devletten yardım alarak sundukları hizmeti daha iyi hale getirebileceklerini belirtmişler. Kasım 2014'te Almanya'da gönüllüler tarafından kurulan "Refugees Welcome" da Almanya özelinde mülteciler için yine kâr amacı gütmeyen Airbnb modeli ile hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.