PadBot ve Double Telepresence robotlarıyla kendinizi klonlayın

PadBot ve Double Telepresence robotlarıyla kendinizi klonlayın

Internet of Things akımının belki de en güzel meyvelerinden biri telekonferans teknolojisi. Henüz telekonferans robotlarının kullanımı dünyada ve Türkiye'de kurumsal firmalarla sınırlı olsa da yakın zamanda evlerdeki IP kameraların yerini alacağını söylememiz çok yanlış bir tahmin olmaz.

padbot-webrazzi-storeBu alanda PadBot aile segmentindeki en önemli oyunculardan biri olmayı kafaya koymuş gibi gözüküyor. Nitekim evlerdeki kullanımı yaygınlaştırmayı hedefleyen ürün, geçtiğimiz yıl Indeogogo'da topladığı destekle bu yıl içinde üretime geçti ve 2016 ocak ayından itibaren dünya raflarındaki yerini almaya başladı. Tüm telekonferans robotlarında olduğu gibi üzerine yerleştirilen tableti sayesinde, internetiniz olan her yerden robotunuzun bulunduğu mekanda canlı ve görüntülü video konferans yapmanızı sağlıyor. 7-10 inç arasındaki tüm tabletlerle uyumlu olması ve oldukça hafif tasarımı PadBot'un rakiplerine göre öne çıktığı en önemli özelliği diyebiliriz. Ürün 88 cm yüksekliğinde ve sadece 5 kg ağırlığa sahip.

Sektördeki bir diğer ünlü oyuncu olan Double Telepresence Robot'a da değinmeden olmaz. Nitekim 3 sene önce Apple Store ve online'dan satışı başlanan ürün kısa zamanda Linkedin, Amazon ve At&t gibi dev şirketlerin ofislerine girmeyi başardı. Bu sayede uzaklarda bulunan çalışanların evdeyken ofiste gezinmesini sağlamak veya müşterileri mağazalarda Telepresence robotlarıyla karşılamak bu teknolojinin firmalara sunduğu nimetlerden sadece birkaçı. Siyah tasarımlı Double Telepresence Robot'un PadBot'a göre 150 cm gibi daha yüksek bir tasarıma ve 6.5 kg gibi daha büyük bir ağırlığa sahip olduğunu belirtelim.

Şimdi bu her iki telekonferans robotuna ilk kez Webrazzi Store'dan sahip olabilirsiniz. Belki güneye yerleşip kafe açma hayalinizi gerçekleştirme imkanı sunamıyoruz ama PadBot ve Double Telepresence Robot'larla en azından sayfiye kasabasından ofisinizdeki toplantınıza katılmanızı sağlayabiliriz :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.