Facebook, Google, Twitter... 'Bomba' saati yapan Ahmed'e teklif yağıyor

Facebook, Google, Twitter...  'Bomba' saati yapan Ahmed'e teklif yağıyor

14 yaşındaki Ahmed Mohammed'in evinde yaptığı saati okula getirmesi ve bunun yüzünden tutuklanması, internetin gündemine bomba gibi düştü. #iStandWithAhmed hashtag'i Twitter'da trend olurken, Ahmed'e ilk destek verenlerden biri de ABD Başkanı Obama oldu. Onu Google, Facebook ve Twitter izledi. İnternet, bu garip olayı diline dolamakta elbette gecikmedi.

Olayı bilmeyenler için, Texas, Irving'de MacArthur Lisesi'ne devam eden Ahmed Muhammed, kendi kendine elektronik devrelerle türlü cihazlar yapmayı seven küçük bir mucit. Evde yaptığı saati okula götürüyor ve heyecanla öğretmenine gösteriyor. Öğretmeni bunun bir bomba olduğunu düşünüyor. Ahmed tutuklanıyor ve polis getirdiği cihazın bir saat olduğunu anlayana kadar göz altında kalıyor. 11 Eylül'ün üzerinden 14 yıl geçtiği daha yeni konuşulurken, Ahmed'in vakası travmanın günlük hayatta hala sürdüğünü gösteriyor. Ancak olay burada bitmiyor...

Olayın internette duyulmasıyla kısa sürede dünya çapında yaklaşık 1 milyon adet #iStandWithAhmed tweet'i atıldı. Ahmed'i destekleyenler arasında Barrack Obama ve Hillary Clinton da vardı.

Bunu Mark Zuckerberg, Google ve Twitter izledi. Zuckerberg Ahmed'i Facebook ofisine davet ederken, Google, Bilim Fuarı, Twitter ise stajyerlik teklifiyle geldi. Box, Autodesk, 3M ve Raspberry Pi da Ahmed'i destekleyenlerin yanında yer aldı.

You’ve probably seen the story about Ahmed, the 14 year old student in Texas who built a clock and was arrested when he...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, September 16, 2015

İnternet ahalisi olayı elbette tiye de aldı:

Nightly Show'un yapımcısı Larry Wilmore, tweet'inde Texas'ta zamanın ileriye doğru aktını gösteren herhangi bir şey yapmanın yasak olduğunu söylüyor:

 Viral hale gelen videolardan biri, saatle oynayan bir çocuğun adının Ahmed olmasının ne kadar tehlikeli (!) olabileceğini gözler önüne seriyor:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.