Booking.com teknoloji iş ortakları arasına HotelRunner'ı da ekledi

Booking.com teknoloji iş ortakları arasına HotelRunner'ı da ekledi

Oteller ve acentalar için bulut tabanlı online satış ve kanal yönetim platformu HotelRunner, Booking.com tarafından “Preferred IT Provider” olarak seçildiğini açıkladı.

Booking.com'un özel değerlendirmeleri ve sıkı kurallar listesinden başarıyla geçebilen şirketlerin dahil olduğu listeye HotelRunner da girerek bu listedeki ilk yerli şirket oldu.

Dünyanın önde gelen konaklama rezervasyon portallarından olan Booking.com, Preferred IT Providers (Tercih Edilen Teknoloji Sağlayıcıları) olarak adlandırdığı bir listeye sahip. Bu tercih edilenler listesinde yer alabilmek için ise iş ortaklarının kanal bağlantı ve güncellemelerini yüksek hızda ve hatasız sağlamaları; müşterilerine, Booking.com’un uyguladığı yenilikleri en kısa sürede sunmaları, teknik ve diğer destek konularında da hızlı ve başarılı olmaları gerekiyor.

Aynı zamanda iş ortaklarının kendi bölgesinde en çok otel bağlantısına sahip teknoloji sağlayıcısı olmaları da önem taşıyor. Booking.com tarafından bu şartları sağladığı belirtilen HotelRunner, böylelikle şirketin özel teknoloji iş ortakları listesinde yer alan ilk yerel şirket oldu.

Şu anda şu anda 619 şehir, 107 ülkeden 11 bine yakın tesis ve 150’den fazla acente tarafından kullanılan HotelRunner platformuna kayıtlı tesislerin  yüzde 45,5’i yurtdışında bulunuyor. Ağustos 2014-Ağustos 2015 arasında, HotelRunner kullanan otel sayısının yüzde 215’lik bir büyüme ile 5017’den 10776’ya ulaştığını ve aylık büyüme ortalamalarının yüzde 8 olduğunu açıklayan HotelRunner Kurucu Ortağı Arden Agopyan, son bir sene içerisinde 300 milyon dolar’ı bulan 232 bin adet rezervasyonun HotelRunner üzerinden geçtiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.