Punkt MP 01: Teknolojiyi 'evcilleştirmek' için tasarlanan mobil telefon

Punkt MP 01: Teknolojiyi 'evcilleştirmek' için tasarlanan mobil telefon

İsviçre merkezli tasarım şirketi Punkt, teknolojinin insanları esir aldığı ve kendine bağımlı hale getirdiği eleştirisine cevap olduğunu savunduğu bir telefon modeli tasarladı. MP 01 isimli cep telefonu, teknolojiyi 'evcilleştirme' iddiası taşıyor. İşlev olarak çok sofistike olmayan cihaz, kasa ve arayüz tasarımıyla farklılaşmaya çalışıyor.

London Design Festival'da tanıtılan telefon için şirket 4 yıldır çalışmalar yürütüyormuş. Üstün özelliklere sahip olmayacak bir telefon için bu süre birçok kişiye uzun gelebilir ancan şirket ödüllü bir tasarım stüdyosu olduğu için kullanıcılara minimal bir yaklaşımla en güzel kullanıcı arayüzünü (UI) ve fonksiyonelliği sunmaya çalıştığını söylüyor. Şirket daha önce evler için masa saatleri ve ev telefonları tasarlamış ancak bir cep telefonu yapmanın bambaşka ve gerçekten çok daha zor bir iş olduğu Petter Neby tarafından ifade ediliyor.

punkt-mp-01

Punkt'ın MP 01 modeliyle hedeflediği üç farklı kullanıcı profili var. Bunlardan ilki bütün gün bilgisayar kullanarak online olan ancak bilgisayar başından kalktıktan sonra online olmak istemeyen kullanıcılar. İkinci kullanıcı profiliyse günlük hayatında akıllı telefon kullanan ancak seyahat ederken ve tatil yaparken online olmak, email almak, sosyal medya bildirimleri ve mesajları görmek istemeyen kullanıcılar. Petter Neby kullanıcıların bugün aynı SIM karttan iki tane sahip olabildiklerini ve çevrimdışı olmak istediklerinde ikincisini MP 01'e takarak aramaları buna yönlendirebileceklerini belirtmiş.

Şirketin hedeflediği son kullanıcı profili ise akıllı telefon kullanmak istemeyen ve kullanmayan kullanıcılar. MP 01 tam olarak için tasarlanmış bir cihaz aslında. Günümüzde teknolojinin insanların hayatını domine edip kontrol ettiğini savunan şirket bunun yerine insanların teknolojiyi bir araç olarak kullanmaları gerektiğine inandıklarını belirtmişler. Şirket aynı motivasyonla "teknolojiyi terbiye etmek" mottosuyla MP 01'i tasarlamaya başlamışlar. Ürünün halen geliştirme aşamasında olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.