Opera Mediaworks, Opera Response İstanbul ofisini açıyor

Opera Mediaworks, Opera Response İstanbul ofisini açıyor

Opera Response IstanbulOpera, Avrupa’nın en büyük dijital reklam konferanslarından biri olan dmexco’da programatik medya satın alma hizmeti sunan Opera Response adlı birimi için Türkiye ofisi açtığını duyurdu.

Bildiğiniz gibi Opera internet tarayıcılarıyla bilinen bir teknoloji şirketi ama aynı çatısı altında bulunan Opera Mediaworks dünyanın en büyük bağımsız mobil reklam platformu olarak gösteriliyor. Opera Response ise Opera Mediaworks'ün programatik satın alma ve mobil teknoloji kolu olarak görev yapıyor ve artık İstanbul'daki ofisiyle Türkiye ve MENA bölgesine hizmet verecek.

Candaş Gultekin, Ozan Can Sisman, Mark Slade OperaSan Francisco, New York, San Francisco, Londra, Singapur ofislerinden sonra açılan Opera Response İstanbul'un faaliyetleri Candaş Gültekin ve Ozan Can Şişman tarafından yürütülecek. İstanbul'daki birim Londra’da bulunan EMEA ekibine bağlı olarak çalışacak.

Opera Mediaworks EMEA CEO’su Mark Slade, Opera Response İstanbul ofisinin Türkiye ve çevresindeki bölgede etkin olacağına inanıyor. Bu inancını da gelişmiş pazarlardaki medya satın alma trendleriyle destekliyor.

Zira eMarketer’ın konu ile ilgili raporuna göre, 2015 yılında ABD’de dijital medya alımlarının yaklaşık yüzde 75’i programatik olarak gerçekleşmiş ve 2020’de bu oranın yüzde 90’ın üzerine çıkmasının bekleniyor. Kullanıcıları uygulama içi aksiyonlarına göre hedefleyen Opera Response, maksimum erişim sağlayan alternatif ürünleriyle markaların tüm mobil reklam ihtiyaçlarına cevap vermeye çalşıyor.

Hatırlatmak gerekirse, Opera Response, Opera Mediaworks tarafından 2012 yılında satın alınarak Opera Mediaworks grubuna dahil edilmiş bir DSP teknoloji şirketiyle hayata geçirilmişti. Opera Mediaworks, bu yılın Mayıs ayında da Mobilike'ı satın alarak Türkiye pazarında aktif olacağının güçlü sinyallerini vermişti.

Opera Response İstanbul ekibiyle [email protected] e-posta adresinden direkt iletişime geçmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.