AeroCharge ile bisiklet sürerken telefon şarj etmek mümkün

Bisiklete binenlerin çoğunun navigasyon için akıllı telefonları kullandığı günümüzde bu konudaki en büyük problem tabi ki telefonların şarjının çabuk bitmesi.
AeroCharge ile bisiklet sürerken telefon şarj etmek mümkün

aerochargeBisiklete binenlerin çoğunun navigasyon için akıllı telefonları kullandığı günümüzde bu konudaki en büyük problem tabi ki telefonların şarjının çabuk bitmesi.

Jonathan Roberts bu problemi çözmek için rüzgar enerjisiyle çalışan bir akıllı telefon şarj sistemi hazırlamış. AeroCharge adı verilen sistemi basit bir prensiple çalışıyor. Bisikletin önüne takılan ürün, bisikletin yaptığı hızla birlikte ürün içindeki rüzgar güllerini çeviriyor. Dinamo ise rüzgar enerjisini elektriğe çevirerek telefonunuzu şarj etmenizi sağlıyor. Elektrik üründen bir USB yuvası aracılığıyla veriliyor, kısacası akıllı telefonunuzu bu USB yuvasına takmanız yeterli oluyor.

AeroCharge'ın yapımında en büyük imkan sağlayıcısı ise 3 boyutlu yazıcılar. Ürünün farklı prototipleri 3 boyutlu yazıcılarla hazırlanmış, böylece ürünün pek çok farklı varyasyonu verimlilik açısından denenebilmiş. Son olarak ise üründe yan yana duracak ve 2V enerji üretebilecek 4 adet rüzgar gülü bulunan tasarımda karar kılınmış.

AeroCharge hem bisikletçilerin oldukça hoşuna gidecek hem de 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin nimetiyle geliştirilmiş bir ürün olmasında kaynaklı olarak oldukça değerli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.