İlk resmi Raspberry Pi dokunmatik ekranı satışa sunuldu

İlk resmi Raspberry Pi dokunmatik ekranı satışa sunuldu

raspberry pi tablet2

Raspberry Pi'ın geçtiğimiz yıl Ekim ayında tanıttığı 7 inch'lik dokunmatik ekranı, Raspberry Pi DSI Display, sonunda piyasaya sunuldu. Raspberry Pi tabanlı tabletler ve eğlence sistemleri yapmayı mümkün hale getiren cihazın satış fiyatı 60 dolar. İlk etapta online olarak satışa sunulan cihaz, RS Components ve Allied Electronics gibi distribütörler aracılığıyla da satın alınabilecek.

800 x 480 piksel çözünürlüğe sahip ekran, Raspberry Pi 2 Model B, Raspberry Pi Model B+ ve Raspberry PI Model A+ ile uyumlu. Pi'a iki noktadan bağlanması gereken cihaz, güç için Pi'ın GPIO portuna; ribbon kabloyla Pi'ın DSI portuna bağlanıyor.

Cihazla birlikte, Raspbian OS işletim sistemi de güncellenerek, bütün Raspberry Pi'lara on parmak dokunma ve ekran klavyesi desteği ekleniyor. Böylelikle cihazın fiziksel bir klavye ya da fareye ihtiyaç duymadan çalışması sağlanıyor.

Raspberry Pi DSI Display altı farklı renk seçeneğiyle sunuluyor ve piyasadaki tabletlere göre daha uygun fiyatlı, çok amaçlı ve yapımı keyifli bir alternatif sunuyor. İncelemek için bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.