Samsung, yeni ev içi sensör ailesini ve uyku takip cihazı SleepSense'i tanıttı

Samsung, yeni ev içi sensör ailesini ve uyku takip cihazı SleepSense'i tanıttı

Samsung'un satın aldığı SmartThings, bugün yeni ev içi sensör ailesini tanıttı ve ev içi akıllı sistemler yarışının giderek hızlandığını göstermiş oldu. SmartThings'in yeni paketinde 5 farklı sensör ve bir ana cihaz yer alıyor. Bunlara ek olarak tanıtılan SmartSense ise daha kişisel bir ürün olarak dikkat çekiyor.

Smartthings'in yeni ürün ailesinde su sızıntısı sensörü, hareket sensörü, eve giriş/çıkış sensörü, çok amaçlı kapı sensörü ve akıllı priz yer alıyor. Merkez alıcı/verici ile iletişim halinde olan bu sensörler isimlerinden de anlaşılacağı üzere neredeyse evdeki her hareketi ve eve giriş çıkışları takip edip eyleme geçebilmeyi mümkün kılıyor.

SmartThings CEO'su Alex Hawkinson'ın verdiği bilgilere göre Smartthings ekosistemiyle uyumlu 200 cihaz var ve Smartthings ailesinin yeni üyelerinin tekli fiyatları 30-55 dolar arasında değişiyor ve 5'li paket toplamda 99 dolara satılıyor.

SleepSense uyku sensörü

Sleepsense SamsungBu yeni sensör paketi dışında tanıtılan SleepSense ise uyku takibi yapacak ve ev içindeki diğer cihazlarla iletişim kuracak bir sensör. Yatağın kenarına iliştiriliyor ve uyku durumunu 7 farklı açıdan (uyuma saati, haretketlilik, uyku derinliği vs.) analiz ediyor. SleepSense uyku kalitesinin artırılması için çeşitli tavsiyelerde de bulunuyor.

SmartThings sensörleriyle farklı ev içi cihaz ve aletlerle iletişme geçen ürün sensör, uyuduğunuzda televizyonu ve ışıkları kapatmak gibi görevleri yerine getirebiliyor. Uyku durumuna bağlı farklı işlevleri yerine getirmesi (ısıtma/havalandırma sistemini kontrol etmek vs.) için de önünde herhangi bir engel gözükmüyor.

Akıllı telefon uygulamalarından ve akıllı bilekliklerden daha verimli bir cihaz geliştirdiğini düşündüğüm Samsung, Harvard Üniversitesi'inden Christos Mantzoros ile çalışarak bu konuda ciddi bir ürün ortaya koymak istediğini de göstermiş.

SleepSense ile uyku takibi için yataktaki her kişiye özel bir sensör olması gerekiyor ve 'aile bakımı' moduyla bir başka aile üyesinin uyku düzenini e-posta üzerinden takip etmek mümkün oluyor.

Ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatı açıklanmayan SleepSense, ev içi akıllı sensörlerin yükselişine güzel bir örnek. Bu alandaki son örnekler Amazon ve LG tarafından gelmişti ama ilerleyen zamanda çok daha fazlasını göreceğimiz kesin. Özellikle Alphabet'in (yani Google) Nest ailesinin ve Apple'ın Homekit etrafında oluşturacağı ekosistemin nasıl genişleyeceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.