AOL mobil reklam ağı Millennial Media'yı 238 milyon dolara satın aldı

AOL mobil reklam ağı Millennial Media'yı 238 milyon dolara satın aldı

AOL'un mobildeki reklam gücünü ve teknolojisini geliştirmek için Millennial Media'yı satın alacağı dedikoduları Temmuz ayı içerisinde ortaya çıkmıştı. İki şirketinde bugün yaptığı açıklamayla satın alma doğrulanmış oldu. AOL, Millennial Media'yı hisse başına 1.75 dolara, toplamda yaklaşık 238 milyon dolar değerlemeyle bünyesine kattı.

Millennial Media mobil reklam üzerine çalışan bir teknoloji şirketi. Şirketin mobil reklam ağı 65 binden fazla mobil uygulama üzerinde çalışıyor ve 1 milyar kullanıcıya ulaşıyor. AOL yaptığı açıklamada kendi reklam ağlarına önemli bir mobil reklam ölçekleme teknolojisi eklediklerini ve mobil reklam ağlarının artık daha güçlü olduğunu belirtmiş. Yılın başından bu yana özellikle kendi video ürünleri ve satışlarına odaklanan AOL bu hamlesiyle mobil reklam ağını da güçlendirmiş oldu.

Borsaya açık bir şirket olan Millennial Media, satın alma öncesinde hisse başına yaklaşık 1.35 dolardan (toplam değerleme olarak 187 milyon dolar) işlem görüyordu. Son bir yıl içerisinde hisse senetlerindeki değeri yüzde 40 artan şirketin 2015 ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre kıyasla geliri yüzde 2 azalarak 65,8 milyon dolar olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.