Alibaba yeni servisiyle Çin'in Netflix'i olmak istiyor

Alibaba yeni servisiyle Çin'in Netflix'i olmak istiyor

Alibaba'nın bir süredir kendi online TV ve eğlence servisi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Alibaba,  online medya servisi TBO'yu çok sınırlı bir kullanıcı kitlesi için beta olarak kullanıma açtı.

Alibaba'da Dijital Eğlence Bölümünün başkanı olan Patrick Liu, Temmuz ayında katıldığı Şangay Film Festivali'nde Alibaba'nın Çin'in Netflix'i olmak istediğini resmen açıkladı. Tmall Box Office'i (TBO) beta olarak sınırlı bir kullanıcı kitlesi için aylık 6 dolar fiyatla kullanıma sunan şirket ev eğlence sistemlerini yeniden tanımlamak istediklerini bunun için servislerinde daha fazla geliştirme yaparak diğer şirketlerle işbirliklerine gideceklerini de açıkladı.

Funai, Panasonic, Sanyo, Sharp ve Toshiba gibi görüntü cihazı üreticileriyle işbirliği yapan Netflix'in yanında Alibaba da Çinli TV üreticisi TCL, Hisense ve Haier ile işbirliği yaparak daha fazla kullanıcıya ulaşmayı planlıyor. Geçtiğimiz yıl Çin'in en popüler video yayın servisi Youku Tudou'nun yüzde 16,5'lık hissesini satın alan Alibaba aynı zamanda Beijing Enlight Media'nın yüzde 8,8'lik hissesini 390 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Görsel Kaynak: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.