AOL mobil ürünler geliştiren Kanvas'ı satın aldı

AOL mobil ürünler geliştiren Kanvas'ı satın aldı

Geçen Mayıs'ta Verizon tarafından 4.4 milyar dolara satın alınan AOL, transferin tamamlanmasından sonra Verizon çatısı altındaki ilk satın almasını gerçekleştirdi. Şirket mobil ürünler alanında ürünler geliştiren Kanvas Labs adlı girişimi bünyesine kattı. Şirketin geliştirdiği iki uygulamadan ilki olan Kanvas, fotoğrafların yaratıcı şekilde düzenlenmesi, onlara özel fontlarla yazılar eklenmesi gibi işlevler sunuyor.

Girişimin ikinci uygulaması olan Kanvas Keyboard ise, "yaratıcı klavye" olarak nitelendiriliyor.  GIF formatında sticker gönderme, emoji dışında çok daha eğlenceli animasyon ve figürler paylaşma gibi işlevlere sahip.

New York merkezli bir girişim olan Kanvas, bugüne kadar 11 farklı yatırımcıdan 5 turda toplam 3.4 milyon dolarlık yatırım toplamayı başarmış. Fakat AOL'in bu satın alma için Kanvas'a ne kadar ödediği henüz bilinmiyor. Kanvas Labs bünyesinde çalışan tüm ekip satın alma ertesinde AOL'e transfer olacak ama AOL'in New York ofisinde değil başka bir ofiste operasyonlarını sürdürecek.

Kanvas Labs'in CEO'su Vic Singh yaptığı yazılı açıklamada, AOL'in vizyonuyla Kanvas'ın global tüketicilere eriştirmeyi planladıkları bilgisini paylaşmış. Kanvas uygulamaları, bundan böyle AOL'in desteğiyle daha geniş kitlelere pazarlama yapma ve kullanımı artırma imkanı bulabilir. Son olarak Kanvas uygulamalarının -en azından şimdilik- ücretsiz olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.