BMW önümüzdeki 10 yıl içinde tüm modellerini elektrikliye çevirecek

BMW önümüzdeki 10 yıl içinde tüm modellerini elektrikliye çevirecek

Alman otomotiv devi BMW önümüdeki 10 yıl içinde bütün modellerini elektrikli araçlara dönüştüreceğini açıkladı. BMW'nun en çok satan 3 serisi spor sedanlarını da kapsayan plan, modellerin plug-in hibrid'e çevrilmesini ön görüyor.

Son dönemde birçok ana otomotiv üreticisi elektrikli araçlara ağırlık vermeye başlasa da BMW'nun planı bu alanda en agresif açılımlardan biri olma özelliğinde. Bunda Avrupa Birliği'nin otomobillerin karbon emisyonunun azaltılmasına dair katı kısıtlamalarının ana etken olduğu belirtiliyor. Zira AB'nin bugün yürürlükte olan sınırlamalarının 2021 yılına kadar geçerli olması ve 2025 yılında karbon emisyonu sınırının daha aşağı çekilmesi bekleniyor. BMW bu geçişi olabildiğinde erken ve pürüzsüz bir şekilde tamamlamak istiyor gibi görünüyor.

RTTNews'in haberine göre, BMW'nun bütün araçlarını plug-in hibride çevirmesi, araçların ağırlığını azaltacak ve böylelikle daha büyük bataryaları desteklemelerini sağlayacak. Bunun araçların aerodinamiğini iyileştirmesi de ön görülüyor.

Halihazırda Project i ile geleceğin elektrikli araçlarını geliştirmek üzere çalışmalarına devam eden BMW'nun bu alana 2 milyar doların üzerinde yatırım yaptığı tahmin ediliyori3 ve i8 modelleri olmak üzere i serisi araçlarını geçtiğimiz yıl piyasaya sunan BMW'nun i3 modelinin 2014 yılında dünya çapında 17 bin 793 adet sattığı belirtiliyor. Şirket son olarak Amazon üzerinden i3 satışlarına başlamıştı. BMW CEO'su Harald Krueger, Ağustos ayı başında i3 ve i8 arasında farklı bir modele de yer olabileceğini söyleyerek, BMW'nun i serisine yeni bir model eklenebileceğinin işaretini vermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.