Çin'in lider online yemek sipariş servisi Ele.me 630 milyon dolar yatırım aldı

Çin'in lider online yemek sipariş servisi Ele.me 630 milyon dolar yatırım aldı

Online yemek siparişi pazarından yatırım haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle son iki yıldır rekabetin ve hamlelerin arttığı sektörde son olarak Çin'in lider online yemek sipariş servisi Ele.me yeni yatırım turu sonunda 630 milyon dolar yatırım aldı.

2009 yılında kurulan Ele.me bugüne kadar Çin'in en çok fonlanan üçüncü internet girişimi konumunda. Kurulduğu tarihten bugüne şirkete yapılan toplam yatırım miktarı 1,09 milyar dolar. Ancak şirketinde bunun hakkını verdiğini söyleyebiliriz çünkü mevcut olarak 10.000 bisikletli ve elektrikli motorsiklet sürücüsünün çalıştığı şirket Çin'in 260 şehrinde 300.000'den fazla restoran ile çalışıyor. Günlük olarak 40 milyon kullanıcı Ele.me üzerinden toplam 9,4 milyon dolarlık sipariş veriyor. Şirketin cirosunun %98'inin mobil uygulamasından geldiğini de ayrıca belirtelim.

Mavi üniformalı sürücüleri ile özdeleşen şirketin yeni yatırım turuna öncülük eden şirketler ise CITIC Capital ve Çin'de bulunan süpermarket zinciri Hualian. Önceki yatırımlarda da Ele.me'ye yatırım yapan Tencent, JD ve Sequoia Capital'de yeni tura dahil olan yatırımcılar arasında. Süpermarket zinciri Hualian, Ele.me'ye hem 90 milyon dolarlık fon sağlamış hem de kullanıcıların verdiği siparişlerin uygun olanları bu süpermarketlerden temin edilerek müşterilere sunuluyormuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.