IDC: Apple 2015 ikinci çeyreğinde 3,6 milyon Apple Watch sevkiyatı yaptı

IDC: Apple 2015 ikinci çeyreğinde 3,6 milyon Apple Watch sevkiyatı yaptı

Apple'ın Temmuz sonunda açıkladığı 2015 üçüncü çeyrek raporu teknoloji sektöründen ayrı bir ilgiyle bekleniyordu çünkü Apple Watch'un ilk üç aylık performansı merak ediliyordu. Ancak Apple aldığı özel bir kararla Apple Watch satış ve sevkiyat sayılarını çeyrek raporunda paylaşmamıştı. IDC'nin bugün yayınladığı rapor ise Apple Watch'a ve giyilebilir ürünler pazarına dair önemli sayılar barındırıyor.

IDC'nin 2015 ikinci çeyreği için giyilebilir cihazları baz aldığı pazarında Apple Watch'un da sevkiyat sayısı yer alıyor. Buna göre Apple, 2015 ikinci çeyreğinde 3,6 milyon adet Apple Watch sevkiyatı yaptı.

Sizlere daha önce aktardığımız haberde analistler Apple Watch'un 2,5 ile 3 milyon arası Apple Watch sattığını tahmin ettiklerini belirtiyorlardı. Apple ikinci çeyrekte yakaladığı bu sayı ile pazarda Fitbit'ten sonra ikinci büyük oyuncu konumuna geldi. Fitbit aynı çeyrekte 4,4 milyon adet ürün sevkiyatı yaparken pazar payı %24,3. Apple'ın pazar payı ise %19,9. Tabi bu sayıların IDC'nin analistlerine yaptırdığı tahminler olduğunu belirtelim.

idc-giyilebilir-cihaz-apple-watch-satis

Raporda dikkat çeken bir diğer bilgi ise giyilebilir cihazlar pazarının Apple geldikten sonra büyük bir ivmeyle hareketlenmiş olması. Geçtiğimiz yıl aynı çeyrekle karşılaştırıldığında toplam sevkiyat oranı %223,2 artarak 18,1 milyona ulaşmış.

IDC'ye göre Apple'ın rekabete dahil olmasıyla birlikte diğer ürünler ve markalar evrimleşerek ürünlerini dahada geliştirecekler ve kullanıcılara vaad ettikleri deneyim artacak. Akıllı telefon pazarına deyim yerindeyse şimşek gibi giriş yapan Xiaomi'de giyilebilir cihazlar pazarında söz sahibi. Şirket 2015 ikinci çeyrekte 3,1 milyon adet Mi Band sevkiyatı yaparken pazar payı ise %17,1.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.