Ghost dronelarının üreticisi EHANG, 42 milyon dolar yatırım aldı

Ghost dronelarının üreticisi EHANG, 42 milyon dolar yatırım aldı

Drone girişimi EHANG, yeni ürünleri ve teknolojilerini pazara sunmak amacıyla 42 milyon dolar tutarında Seri B yatırımı aldığını duyurdu.

Uygulama üstünden kontrol edilen Ghost marka droneların üreticisi olan girişim, GP Capital önderliğinde çoğu önceki Seri A yatırımında da yer alan yatırımcı şirketlerden yatırım alarak güven tazelemiş oldu.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında aldığı 10 milyon dolarlık yatırımla ciddi atılımlar yapan şirket, çalışan sayısını neredeyse 2 katına çıkararak 150 kişilik personel sayısına ulaştı. Bununla birlikte Ghost drone ürünlerini tam 70 ülkede (henüz içlerinde Türkiye yok) satışa sunmayı başaran şirketin Çin'in farklı kentlerinde ve San Francisco'da olmak üzere toplamda 4 ofisi bulunuyor.

Seri B yatırımıyla şirkete giren 42 milyon dolarlık kaynağın daha çok yeni teknolojiler ve ürünler piyasaya çıkarmak için kullanılacağı öne sürülürken, EHANG'ın bu yıl bitmeden yeni Ghost ürünlerini piyasaya sunması bekleniyor.

Gelen Seri B yatırımıyla birlikte şirkete üst düzey bazı atamalar da gerçekleştirildi. Bundan daha önce Lenovo, 21Vianet ve Microsoft Çin ofisinde çalışmış olan tecrübeli yöneticiler ekibe katıldı. Daha çok finans ve satış ekiplerini yönetecek bu yeni insan kaynağı yatırımı da Ghost dronelarının geleceğini daha parlak kılabilir. Son olarak Ghost'un segmentinde en dişli rakiplerinin de yine uygulama kontrollü drone modelleri geliştiren Parrot ve DJI olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.