Samsung 18.4 inç ekranlı tablet üzerinde çalışıyor olabilir

Samsung 18.4 inç ekranlı tablet üzerinde çalışıyor olabilir

Teknoloji kulislerinde konuşulan en yeni dedikodulardan birine göre Samsung alışılmışın dışında ve geniş kitleleri hedeflemeyen bir Android tablet üzerinde çalışıyor. Günümüzde tabletler ağırlıklı olarak 7 inç ile 10 inç büyüklükleri arasında üretiliyor ancak Samsung'un 18.4 inç bir tablet geliştirdiği belirtiliyor.

Samsung'un bu yeni büyük tablete "Tahoe" kod adı verdiği belirtiliyor. Hakkında çok şey bilinmese de 18.4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı söylentisi yine de dikkat çekici. Buna göre cihaz Android 5.1 Lollipop işletim sistemi üzerinde çalışıyor ve 1920 x 1080 (FULL HD) çözünürlüğe sahip TFT LCD ekrana sahip. 1.6 Ghz işlemci ve 2 GB RAM ile gelmesi planlanan tabletin hafızası 32 GB olacakmış. Bu depolama boyutunun yükseltilip yükseltilemeyeceği ise henüz bilinmiyor. Cihazın ön kamerası 2.1 MP, arka kamerası ise 8 MP. Bilgiler kısmen de olsa henüz Samsung tarafından doğrulanmış değil.

Şirketin bu tabletle geniş kullanıcı kitlelerini hedeflemediği kesin. Modelin özel bir kullanım amacına ve dar bir müşteri kitlesinde sesleneceği belirtiliyor. Bilindiği gibi Panasonic de özellikle tasarımcıları hedeflediği 20 inç boyutunda ve 4K çözünürlüğe sahip olan FZ-Y1(diğer adıyla Toughpad) isimli tabletini kullanıcılara sunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.