Tesla ve Airbnb, lüks kiralık evlere otomobil şarj istasyonu kurmak için anlaştı

Tesla ve Airbnb, lüks kiralık evlere otomobil şarj istasyonu kurmak için anlaştı

Başta ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde araçları için şarj istasyonlarını kendi kuran ve bunun için onlarca milyon dolar harcayan Tesla, Airbnb ile imzaladığı yeni bir anlaşmayla araçların istasyon erişimini artıracak. İşbirliği çerçevesinde belirlenen lokasyonlardaki Airbnb evlerine otomobil şarj istasyonları kurulacak.

Tesla'nın Model S 85D modeli fabrika verilerine göre tam şarjla yaklaşık 434 km (270 mil) gidebiliyor. Tesla araç sahipleri için bu mesafeyi daha da arttırmak ve kendilerini daha özgür hissedebilmelerini sağlamak için belirlediği lokasyonlara otomobil şarj üniteleri yerleştiriyor. Son Airbnb anlaşmasıyla bu alanı oldukça genişletecek olan  şirket, hem sürücülerinin şarj problemini ortadan kaldıracak hem de seyahat eden sürücüler için rahat konaklama opsiyonları da sunmuş. Tesla'nın belirleyeceği Airbnb evlerine bu çerçevede elektrik şarj ünitesi yerleştirilecek. Tabi istasyon evler yine Tesla 'kalitesi'ne uygun evlerden seçilecek.

Süreçte önce evinin şarj istasyonu barındıramaya uygun olduğunu düşünen ev sahiplerinden başvuru toplanacak, bunlar arasından kısa liste oluşturulup bunlara teklif götürülecek. Tesla, seçilebilmek için evin 4 yıldız ve üstünde puana sahip olmasını istiyor. Ardından evin son bir yılda 5'ten daha fazla kez kiralanmış olması kuralı geliyor. Böylece seyahat edenler tarafından sık kullanılan lokasyonları belirlemek istiyor. Tesla belirlediği evlere 750 dolar değerindeki şarj ünitesini ücretsiz olarak verecek ancak ev sahipleri kurulum bedelini kendi ceplerinden karşılamak zorundalar. Kurulumun yaklaşık olarak 900 dolara mal olduğu belirtiliyor.

Yapılan anlaşmayla Tesla, Airbnb'de evleri bulunan kişilerin evleri için daha fazla (ve daha yüksek fiyatla) rezervasyon alacağı görüşünde. Böylece ev sahipleri gelirlerini arttırmış olacaklar. Seyahat eden Tesla kullanıcıları da hem rahat bir konaklama hem de araçlarını şarj etme imkanına kavuşmuş olacak. İşbirliği ile Tesla şimdilik pilot için Kaliforniya eyaletinde 12 tane evi belirlemiş durumda. Yakın zamanda programın Tesla satışı yapılan tüm ülkelere yayılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.