Amazon reklam ağında Adobe Flash'ın kullanılamayacağını duyurdu

Amazon reklam ağında Adobe Flash'ın kullanılamayacağını duyurdu

Adobe Flash sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor. Yıl başından beri ortaya çıkan ciddi güvenlik açıkları ile birçok dev internet şirketi uygulamayı desteklemeyi ve kullanmayı bırakacağını açıklamıştı. Bugün de Amazon reklam ağında Adobe Flash kullanılamayacağını duyurdu.

Amazon'un aldığı karar doğrultusunda 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Amazon.com dahil olmak üzere Amazon reklamlarının yayınladığı reklam ağı üzerinde Flash ile üretilmiş görseller kullanılmayacak. Şirket bu sayede hem kendi sitesinde hem de reklamını kullanan diğer sitelerde kullanıcıların daha stabil bir performansla yer alacağını, aynı zamanda daha güvende olacaklarını savunuyor. Amazon'un yeni aldığı kararın Flash oyunlar, animasyonlar, videolar ve banner'lar olmak üzere Flash ile üretilmiş tüm içerikleri kapsadığını belirtelim.

Yaklaşık iki ay önce güvenlik şirketi Hacking Team'in hacklenmesinin ardından 400 GB'lık şirket içi veri ve yazışma ortaya çıkmış, bu da Adobe Flash'ta ciddi bir güvenlik açığı bulunduğunu göstermişti. Ardından Facebook ve Mozilla, Adobe Flash kullanımından vazgeçti. Son olarak da Twitch, Flash kullanmayı bırakarak HTML5'e kademeli olarak geçiş yapacağını duyurdu. Tüm bu zincirleme gelişmelerden sonra Adobe Flash'ın işinin çok zor olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.