Facebook, mobilde yeni profil sayfalarını test ediyor

Facebook, mobilde yeni profil sayfalarını test ediyor

Mobilin en popüler uygulamalarından Facebook'un görüntüsü bir süre sonra değişebilir. Facebook mobil uygulamasında yeni profil sayfalarını test ettiğini farklı kaynaklara doğrulayan Facebook, mobilde profil düzenini iyileştiren ve kişilerle ilgili bilgileri daha iyi temsil eden bir tasarımı test ettiğini söylüyor.

facebook yeni profil

Facebook'un test ettiği yeni profil sayfalarına ait tek görüntü, değişikliği tesadüfen fark eden bir kullanıcının Twitter'da yaptığı paylaşım. Göze çarpan ilk değişilik profil ve kapak fotoğraflarının yerleşimi. Zaman akışı, arkadaşlık istekleri, Messenger ve bildirimlerin yer aldığı alt satırda ise bir değişiklik görünmüyor. Buna karşın profilde bilgilerinizin göründüğü Hakkında, Arkadaşlar ve Fotoğraflar bölümünde bir değişiklik olup olmadığını tespit edemiyoruz. Fotoğrafta bu bölüm bir pop up pencesiyle kapatılmış durumda.

facebook yeni tasarim

Ancak Facebook profillerinin test görüntülerinin geçtiğimiz Temmuz ayında VentureBeat'in tespit ettiği iOS test görüntüleriyle neredeyse aynı olması, Facebook'un bu tasarımda ısrar edeceği anlamına geliyor olabilir. İlgili haberdeki görüntülerde Facebook'un fotoğrafları öne çıkaran bir tasarım çalıştığı görülebiliyor. Yeni tasarımda fotoğraflar küçük kutucuklar yerine sürüklenebilir şekilde sırayla görüntülenebiliyor.

O dönemde de benzer bir açıklama yapan Facebook'un bu tasarımı devreye alıp almayacağı henüz net değil. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.