Zero Latency: Sanal gerçeklikle donatılmış yeni oyun merkezi

Zero Latency: Sanal gerçeklikle donatılmış yeni oyun merkezi

zero-latency-sanal-gerceklik-oyun-odasi-vr-

Oyun odaları konsepti özellikle son bir yılda oldukça rağbet gören bir alan haline geldi. Avustralya'da kurulan yeni bir oyun odası, geleceğin konseptini günümüze getirme iddiasıyla ilgi topluyor şu günlerde. Zero Latency isimli oyun merkezi, sanal gerçeklik teknolojisinin neredeyse tüm nimetleriyle donatılmış.

Yapımı için üç yıl harcanan Zero Latency sanal gerçeklik oyun merkezinin büyüklüğü 400 metrekare. İçinde 129 tane Playstation Eye kamerası bulunan oyun merkezi 4 ve 6 kişilik oyuncu grupları için tasarlanmış. Tüm oyuncular oyun merkezine girdiklerinde Oculus Rift DK2 sanal gerçeklik gözlülerini takıyorlar ve içinde Alienware Alpha PC olan bir sırt çantası kuşanıyorlar. Bu sayede görüntü kalitesi ve oyuncuların korkulu rüyası olan "lag" sorununun önüne geçiliyor.

Gelecek hafta ilk kayıtlarını almaya başlayacak olan Zero Latency'de 4 ve 6 kişi olarak oyun oynamak mümkün. Oyunlar 1 saat sürüyor ve kişi başı fiyat 65 dolar olarak belirlenmiş. Sanal gerçeklik teknolojisinin son kullanıcıya daha fazla ulaşmasıyla bu tarz oyun merkezlerinin sayısının artacağı bir gerçek. Aşağıdan Zero Latency'nin tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.