IBM Linux'a özel mainframe sunucusu LinuxONE'ı duyurdu

IBM Linux'a özel mainframe sunucusu LinuxONE'ı duyurdu

IBMLinux'a özel olarak tasarladığı yeni mainframe sunusunu duyurdu. LinuxONE ismi verilen yeni sunucunun geliştirilmesinde şirket Canonical ile işbirliği yapmış. İki farklı modeli bulunan LinuxONE ile IBM daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmak istiyor.

"Emperor" ve "Rockhopper" isminde iki farklı modeli bulunan sunuculardan Emperor'la ile ilgili bilgiler Ocak ayı içerisinde ortaya çıkmıştı. IBM z13 üzerinde çalışan bu sunucu işlem hacmi yüksek ve üst düzey kullanıma yönelik olarak müşterilere sunuluyor. Rockhopper ise orta seviyeli şirketler için tavsiye ediliyor. Her iki modelin üzerinde de Ubuntu işletim sistemi çalışıyor. Bu aşamada da IBM'in işbirliği yaptığı Birleşik Krallık merkezli şirket Canonica devreye giriyor ve Ubuntu tabanlı mainframe sunucuların müşterilere dağıtılması görevini üstleniyor.

Şirketin aktardığı bilgilere göre özellikle IBM LinuxONE Emperor yüksek sayıda mobil işleme sahip şirketler için tasarlanmış ve mobil işlemlerde oldukça iyi bir performansa sahip ve üzerine 8000'e kadar sanal makine kurulabiliyor. Yine IBM'in yaptığı açıklama göre LinuxONE Apache Spark, Maria, Posture, Chef  ve diğer açık kaynak kodlu Linux yazılım projeleri ile tam uyumlu olarak çalışacakmış. IBM yeni ürününe şirketlerin aylık ücretli abone olarak kullanabileceğini belirtmiş.

Görsel Kaynak: JuliusKielaitis / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.