Boyner.com.tr, Amazon Prime benzeri abonelik modelini test ediyor [Güncellendi]

Boyner.com.tr, Amazon Prime benzeri abonelik modelini test ediyor [Güncellendi]

Boyner'in e-ticaret mağazası Boyner.com.tr, abonelik modelini uygulamaya başlıyor. E-ticaret sayfasında gezinirken tespit ettiğimiz yenilikle birlikte Boyner.com.tr'ye aylık belirli bir ücret karşılığında abone olmak ve bunun karşılığında size sunulan ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanmak mümkün hale geliyor.

Bugüne kadar Amazon Prime ile özdeşleşen abonelik modelini uyarlamaya hazırlanan Boyner.com.tr, şu aşamada servisle ilgili suları test ediyor. Boyner.com.tr, alışveriş sırasında açılan bir pop-up pencerede müşterilerin aylık 9 TL'den sunulacak bu tip bir özel üyelik servisiyle ilgilenip ilgilenmeyeceğine dair geri dönüş alıyor. Burada servisle ilgili sağlananlar arasında, ücretsiz kargo, indirimlerden önceden haberdar olma, üyelere özel indirimler, özel müşteri temsilcisi gibi avantajlar listeleniyor.

Söylediğimiz gibi abonelik modelinin dünya çapında en bilindik örneği Amazon'un 2005 yılında sunmaya başladığı Prime servisi. O dönemde yıllık 79 dolardan hızlı ve/veya indirimli teslimat gibi tekliflerle başlayan Prime zaman içinde müşterilerine Kindle özel kütüphanesine erişme, Amazon'un müzik, TV ve video servislerini ücretsiz kullanma gibi ayrıcalıklar sunmaya başlamıştı. Bugün yıllık 99 dolardan sunulan Prime, geçtiğimiz yıl sonunda, tatil sezonunun açılmasıyla 10 milyon yeni müşteri kazandığını duyurmuştu. Şirket sene başında Prime servisinin 20 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını söylüyordu.

Fiyat rekabetinin dışına çıkarak bağlı bir müşteri kitlesi oluşturmayı sağlayan abonelik modelinin Boyner'in perakende çizgisine uygun olduğunu söyleyebiliriz. Zira iş ortakları sayesinde Boyner.com.tr'nin ilerleyen dönemlerde farklı kampanya, hizmet ya a ürünlerle abonelik modelini müşteriler için daha cazip hale getirmesi mümkün olabilir. Bununla birlikte model, Boyner.com.tr satış kanalının çok daha karlı hale gelmesini sağlayabilecek bir yenilik olabilir.

Konuyla ilgili Boyner.com.tr tarafından bize iletilen resmi bir açıklama yok; yeni bilgiler ulaştıkça haberimizi güncelleyeceğiz.

Güncelleme: Haberimiz üzerine Boyner Grup'tan bize gelen açıklamada uygulamanın henüz test aşamasında olduğu ve müşterilerden alınana geri dönüşlere göre hayata geçirilip geçirilmeyeceğine karar verileceği belirtiliyor. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Boyner Büyük Mağazacılık’ın e-ticaret mağazası boyner.com.tr için yeni bir abonelik modeli üzerinde çalışmaktayız. Ancak her kararımızda olduğu gibi bu modelin uygulama aşaması öncesinde de müşterilerimizin önerilerini ve fikirlerini almaya özen gösteriyoruz. Yeni başlatmayı planladığımız bu proje için de bir anket ile müşterilerimizin beklentilerini sorgulamayı hedefledik. Gelen geri dönüşlere göre hizmeti mükemmelleştirerek müşterilerimiz ile buluşturmayı planlıyoruz ancak henüz şirketimizce alınmış net bir karar bulunmamaktadır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.