Yahoo'nun canlı görüntülü mesajlaşma uygulaması Livetext Türkçe olarak yayında

Yahoo'nun canlı görüntülü mesajlaşma uygulaması Livetext Türkçe olarak yayında

Yahoo, MessageMe'yi satın aldıktan sonra yayınladığı Livetext adlı mesajlaşma uygulamasını öncelikle ABD'de ve belli başlı ülkelerde kullanıma açmıştı. Livetext (Android, iOS) artık tüm dünyaya açıldı. Yahoo'nun Türkiye ilgisi ise dikkatlerden kaçmıyor.

Kısaca bahsedecek olursak Livetext, arkaplanda canlı videoların görüntülendiği farklı bir uygulama. Yani metin alanının arkasında karşınızda yazıştığınız kişiyi canlı olarak görüyorsunuz. Dolayısıyla karşıdaki kişi mesajınızı aldığında onun yüz ifadesini görebilmeniz mümkün. Eğer kamerasını değiştirmezse, cevap yazarken de karşıdaki kişiyi görmeye devam edebiliyorsunuz. (Karşıdaki kişiyi görmeniz için elbette ön kameralı bir telefona sahip olması gerekiyor)

Livetext Turkce uygulama

Tahmin edebileceğiniz gibi Livetext'te sesli mesajlaşma yer almıyor. Bunun yerine gerçek yüz ifadeleri (mimikler) var, tabi gülümseme ikonlarını da kullanabiliyorsunuz. MessageMe'nin kurucusu ve şu anda Yahoo'da Kıdemli Yönetici pozisyonundaki Arjun Sethi, Livetext'in kullanıcılar açısından basit ve benimsenecek bir deneyim olduğunu düşünüyor.

Yahoo'nın Türkiye ilgisi

Hatırlatsanız MessageMe'nin ilk popüler olduğu dönemde Arjun Sethi ile yaptığımız röportaj da Türkiye'nin Avrupa ülkeleri içinde ilk sıralarda sahip olduğunu öğrenmiştik ve Sethi "Biz uygulamayı Türkçe’ye çevirme ve Türk kültürüne yerelleştirme anlamında çok zaman harcadık." şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Yahoo da bu ilgiye kayıtsız kalmıyor ve duyuru haberindeki ekran görüntülerinde (sağdaki gif) Türkçe bir mesajlaşma görüntüsü paylaşmanın yanısıra uygulamanın açılış ekranında da Türkçe karşılama mesajları kullanıyor. (Arapça ve Japonca dilleri bu sürümde yok.)

Livetext'i indirdiğinizde arkadaşlarınızın hemen hemen hiç birini listede göremeyebilirsiniz. Ama bu deneyimin Türk gençliği arasında hızla yayılabilme şansı bulunduğunu söyleyebilirim.

Aynı şekilde dünya genelinde de gençlere hitap edeceğini düşünüyorum ve bu durumda Whatsapp, Line ve WeChat gibi büyük rakiplerine kafa tutması zor görünüyor. Bu eşiği kırmak için de ilerleyen dönemde klasik mesajlaşma seçeneği bir seçenek sunulacağını tahmin ediyorum.

Aşağıda bizim Livetext deneyimimizden bir kaç ekran görüntüsü görebilir, yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Livetext canli mesajlasma

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.