Facebook gizlilik sebebiyle öğrenci stajyer alımını durdurdu

Facebook gizlilik sebebiyle öğrenci stajyer alımını durdurdu

Facebook gerek yaptığı hackathon etkinlikleri gerekse de öğrencilere sunduğu staj imkanlarıyla biliniyor. Hatta pek çok genç de Facebook'ta çalışmanın hayalini kuruyor. Ancak yaşanan son bir gizlilik sorunu, Facebook'un öğrenci staj programını bir süre durdurmasına sebep oldu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Facebook'taki stajına devam eden ve Harvard'da Matematik okuyan Aran Khanna bir Google Chrome eklentisi geliştirmişti. Marauder's Map adlı bu eklenti, kullanıcıların konum bilgilerini hafızada tutarak harita üstüne döküyor. Böylece arkadaşlarınızın konum bilgilerini harita üstünde görmek bu eklentiyle mümkün oluyordu. Messenger üstünden çekilen bu konum bilgisi, gizlilik açısından da kritik bir açık oluşturuyordu.

Aran adlı Harvard öğrencisi, bu eklentiyi yazdıktan sonra Facebook'taki stajına son verildi. Ancak eklenti çıkar çıkmaz pek çok basın organında yer almayı başardı ve 85 bin indirilme rakamına hızla ulaştı.

Facebook'un içine doğduğu hack kültürüyle gelişen ve büyüyen bir yapı olmasına rağmen bu sefer hacklenen taraf kendisi oldu ve tek bir öğrenci yüzünden öğrenci staj programını bir süre durdurdu. Programın yeni güvenlik önlemlerinden sonra yeniden açılması bekleniyor.

Aran Khanna, yaşadıklarını da kendi blogu üstünden anlattı. Facebook'ta yöneticisi, insan kaynakları ve gizlilikten sorumlu bölümlerin üst düzey yöneticileriyle telefon trafiği yaşayan Harvardlı öğrenci, eklentiyi hemen kaldırdı. Ancak kendisine basına konuşmaması gibi isteklerde de bulunuldu. Fakat blogunda yazdığı için bu durumun çok da olumlu bir etkisi olmadı. Şimdi gözler muhtemelen bu genç öğrencinin üstünde olacak ve bakalım bu öğrenci de yeni bir Mark Zuckerberg olabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.