Erhan Erdoğan, 500 Startups'ın Türkiye yatırım ortağı oldu

Erhan Erdoğan, 500 Startups'ın Türkiye yatırım ortağı oldu

Silikon Vadisi'nin önemli erken aşama yatırım şirketlerinden 500 Startups, Türkiye'deki faaliyetlerini hızlandırmak için önemli bir adım attı. Webrazzi'nin ilk yazarlarından biri olarak da hatırlayabileceğiniz Erhan Erdoğan, 500 Startups'ın Türkiye'deki 'Venture Partner'ı olarak görev yapmaya başlıyor.

Bugüne kadar dünya çapında 1000’den fazla girişime yatırım yapan 500 Startups'ın son 5 yıl içinde 50’den fazla ülkede 100 milyon dolar yatırımı bulunuyor. Düzenlediği hızlandırma programıyla da yeni girişimleri destekleyen yatırım şirketi, bir yandan da bölgesel fonlar (Kore'de 500 Kimchi, Tayland'da 500 TukTuks) ve yatırım ortaklarıyla yatırım yapıyor.

Genel olarak küçük ama seri yatırımlar yapan yatırım şirketinin Twilio, Credit Karma ve Grabtaxi gibi milyar dolarlık girişimleri desteklediğini de belirtmeden geçmeyelim.

500 Startups'ın Türkiye yatırımları?

Erhan ErdoganTürkiye'nin de katılımıyla 13 ülkede yatırım ortaklarıyla çalışan 500 Startups, Erhan Erdoğan'dan aldığımız bilgiye göre, Türkiye'de de diğer ülkelerde olduğu gibi aktif yatırımlar yapacak. Hali hazırda bazı girişimlerle görüşüldüğü bilgisini aldık ama 'şimdilik' bu girişimlerin hangileri olduğunu bilmiyoruz. :)

Connected2.me, Adphorus, Udemy, MobileAction ve son olarak Koding'i ise 500 Startups'ın Türkiye ile bağlantıları yatırımları arasında sayabiliriz.

Webrazzi ofisinde ve Webrazzi Summit'te ağırladığımız Dave McClure öncülüğünde kurulan 500 Startups'ın dünyanın en büyük 'yatırım vitrini' olma hedefini düşünürsek, Türkiye pazarındaki yatırımları heyecanla beklediğimi söyleyebilirim. Tabii heyecanın bir parçasının da 500 Startups'tan etkilenecek yerli ve yabancı yatırım şirketleriyle alakalı olduğunu belirtmeliyim.

Eğer yeni ve iş yapan bir girişiminiz varsa şimdiden Webrazzi'deki Dave McClure etiketli yazılara göz atmayı ihmal etmeyin. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.