Tinder'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Sean Rad görevine geri dönüyor

Tinder'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Sean Rad görevine geri  dönüyor

Son zamanların en popüler mobil arkadaşlık uygulamalarından Tinder'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Sean Rad geçen Mart'ta görevinden ayrılmıştı. Bu ayrılığın şirketi satın alan IAC'nin ve diğer yatırımcıların baskısıyla olduğu söyleniyordu. Geçen süre içindeki performans yatırımcıları mutlu etmemiş olsa gerek ki "Sean Rad tekrar CEO'luk görevine geri dönüyor.

Sean Rad yılın başlarında görevi bıraktıktan sonra şirketin CEO'luk koltuğuna  daha önce Microsoft ve eBay'de üst düzey yöneticilik yapmış olan Chris Payne getirilmişti. Ancak Chris Payne de 5 ay görevde kalabildi. 2009 yılında kurduğu Positronic isimli yazılım odaklı girişimi eBay tarafından satın alınan Payne daha sonrasında eBay'e üst düzey yönetici olarak katılmıştı. Girişim ekosistemiyle kurumsal hayatın harmanlandığı bir özgeçmişi bulunan Payne'nin buna rağmen Tinder'da uzun süre kalamayacağı anlaşılmış ve şirketin CEO'sunun değişmesi gerektiği yönünde karar alınmıştı.

Tinder'ın yönetim kurulu üyesi olan Benchmark'tan Matt Cohler'ın aktardığına göre Chris Payne'nin kişisel özellikleri, yapısı ile şirketin kimliği birbirine tam uymamış. Göreve başladıktan sonra Payne'nin de bunu fark ettiğini belirten Cohler, hızlıca görevden ayrılmanın en doğru hamle olacağı yorumunu duymuş Payne'den.

Sean Rad, Payne'in CEO'luğu esnasında ürün ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı görevini yürütüyordu. 5 aylık bir aradan sonra tekrar CEO'luğa dönecek olan Sean Rad'le birlikte IAC'nin tepe yöneticilerinden bir tanesi olan Greg Blatt de yönetim kurulu başkanı olarak yeni yönetime katılacak.

Görsel Kaynak: tanuha2001 / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.