NBCUniversal'dan Vox Media ve Buzzfeed için milyar dolar değerlemeli yatırım

NBCUniversal'dan Vox Media ve Buzzfeed için milyar dolar değerlemeli yatırım

Farklı teknoloji bloglarını da bünyesinde barındıran Vox Media, NBCUniversal'dan 200 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım, geleneksel çağın bilinen medya organlarından birinin dijital dünyanın yükselen medya ağına yatırım yapması açısından stratejik bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

NBC Televizyonu başta olmak üzere 9 uydu kanalını ve 29 televizyon kanalını bünyesinde barındıran NBCUniversal, Mayıs 2004'te Fransız medya grubu Vivendi Universal Entertainment ile birleşerek bugünkü yapıya kavuşmuştu. Medya ve eğlence alanında faaliyet gösteren şirketin hisselerinin yüzde 80'i General Electric'e ait ve Vox Media yatırımıyla dijital taraftaki yatırımlarını bir ileri noktaya taşıyor.

Comcast Corp. bünyesinde yer alan NBCUniversal'ın CEO'su Steve Burke'e göre Vox Media'nın elindeki seçkin dijital markalar bu yatırım kararında etkili olmuş. Burke, Vox Media'yı lider konumu, editoryal yetenekleri ve eşsiz teknoloji platformuyla oldukça değerli gördüklerini de ekliyor.

Bildiğiniz gibi The Verge'ü elinde tutan Vox Media, Re/Code'u da geçtiğimiz Mayıs ayında bünyesine katmıştı. Bu yatırımdan sonra Vox Media ile NBC Universal arasında içerik, reklam ve teknoloji alanındaki işbirlikleri başlayacak ve dijital ile gelenekselin birbirine daha da yakınlaştığını göreceğiz.

Yatırım sonrasında Vox Media'nın 1 milyar dolarlık bir (yatırım sonrası) değerlemeye eriştiği paylaşılırken, Aralık 2014'te Vox Media'ya 46.5 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic'in iyi bir atış daha yaptığını söyleyebiliriz. NBCUniversal'ın sahibi Comcast'in yatırım kolu Comcast Ventures ile daha önce Vox ve Re/code'a yatırım yaptığını da eklemeden geçmeyelim.

Buzzfeed'e 1,5 milyar dolar değerlemeli yatırım

Diğer yandan Re/code, NBCUniversal'ın 1,5 milyar dolar değerlemeyle Buzzfeed'e yatırım yapacağını da aktarıyor ki Buzzfeed,en son Ağustos 2014'te 850 milyon dolar değerlemeyle 50 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. NBCUniversal ve Buzzfeed'den henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil ama bu yatırım haberinin de yakında duyurulacağını beklemek gerek.

Dijital medya tarafındaki yatırımların geleneksel tarafta güç sahibi şirketlerce (Bkz: Techcrunch - AOL) satın alınması geleceği nasıl etkileyecek bilinmez ama şimdilik teknoloji medyası kendi bağımsızlığını koruyor gibi görünüyır. Bu gidişatın değişmeyeceğini umuyoruz ama aynı şekilde büyük yatırımların yine geleneksel taraftan geleceği de değişmeyecek gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.