Facebook, onaylı profilleri de Mentions'ta canlı yayın çılgınlığına dahil edecek

Facebook, onaylı profilleri de Mentions'ta canlı yayın çılgınlığına dahil edecek

Mentions uygulamasıyla mobil sosyal ağlarda canlı yayın furyasına geçtiğimiz günlerde katılan Facebook, bu uygulamayı yakında onaylanmış profillerin ve gazetecilerin de kullanımına açacağını duyurdu.

Kısaca 'Facebook’un elit hali' olarak adlandırılan Mentions uygulaması, VIP tipinde bir uygulama olarak sadece ünlüler veya kamuya mal olmuş belli sayıdaki kişi tarafından kullanılabiliyordu. Canlı yayın özelliğinin eklenmesiyle daha da dikkat çekici hale gelen uygulamaya erişim talepleri artınca Facebook, onaylı Facebook profillerinin ve gazetecilerin de içeri alınacağını açıkladı.

Facebook canli yayin

Meerkat ve Periscope ile canlı yayın tarafında rekabet edecek olan Facebook, çok büyük bir sosyal ağ olmanın etkisiyle Mentions'ın kullanım alanını yavaş yavaş genişletiyor. Mobil canlı yayın özelliğinin son kullanıcılara ne zaman ulaşacağı bilinmez ama Twitter'ın Persicope üzerinden aldığı telif hakkı şikayetleri düşünüldüğünde bu sürecin uzayabileceğini söylemek de mümkün.

Mentions uygulamasının canlı yayınları tam olarak kaydedip yayınlaması açısından Meerkat ve Periscope'tan ayrıldığını da söylemek gerek. Meerkat sadece canlı yayın sırasında izlemeye imkan tanırken Periscope videoları 24 saat için korunuyor.

Facebook Mentions uygulama sayısını kullanan kişi sayısı hakkında bir bilgi paylaşmıyor. Keza onaylı profiller eklendiğinde kaç kişinin Mentions uygulamasıı kullanacağını da bilmiyoruz ama 1.5 milyar aylık aktif kullanıcıya yaklaşan Facebook'un Meerkat ve Periscope'u geride bırakacağına şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.