WeChat'in aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyona ulaştı

WeChat'in aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyona ulaştı

Çin merkezli teknoloji devi Tencent'in mobil mesajlaşma uygulaması (ve ağı) WeChat'in aylık aktif kullanıcı sayısı 2013 yılından bu yana 3 kat arttı.

2013 birinci çeyrekte 195 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip şirket, 2015 ikinci çeyreğinde bu sayıyı 600 milyona ulaştırarak iki yıl içerisinde üç kat büyümüş oldu. Bölge ve ülke bazında kullanıcı detaylarını açıklamayan şirket, Asya'da ve denizaşırı lokasyonlarda bulunan bazı özel ülkeler belirlediklerini ve o pazarlarda hızlı büyümeye devam ettiklerini belirtmiş. WhastApp'ın 800, Facebook Messenger'ın da 700 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu düşünürsek, WeChat'in de küresel anlık mesajlaşma pazarında çok önemli bir güç haline geldiği görülebilir.

wechat aylik aktif kullanici sayisi

Tencent ayrıca WeChat Payment ile kullanıcıların mobil ödemelerini bu servis üzerinden yapabilmesine de olanak sağlıyor. Bu servis de WeChat'e bağlı olarak çalışan dört ana servisten biri konumunda. WeChat'in sahibi olan Tencent, 2015 ikinci çeyreğinde yaklaşık 3,8 milyar dolar gelir ve yaklaşık 1,6 milyar dolar kâr açıkladı.

Görsel Kaynak: dolphfyn / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.