Tim Cook, Eric Schmidt ve Y Combinator, duş başlığı üreticisi Nebia'ya yatırım yaptı

Tim Cook, Eric Schmidt ve Y Combinator, duş başlığı üreticisi Nebia'ya yatırım yaptı

Dünyanın hemen her yerinde aynı olan duş başlıkları göründükleri kadar masum değiller. Geleceğin kuraklık senaryoları düşünüldüğünde kaybedilen tonlarca su ciddi bir verimlilik sorunu olduğunu gösteriyor. Nebia, bu sorunu çözmek isteyen bir girişim olarak son beş yıldır daha akıllı bir duş başlığı geliştirmek için çalışıyor. Bugüne kadar Tim Cook, Eric Schmidt ve Wendy Schmidt'in Schmidt Vakfı ve Y Combinator tarafından desteklenen girişim, ilk ürününü sonunda piyasaya sunmaya hazırlanıyor.

İlk çalışan ürününü Kickstarter'da dün ön satışa açan Nabia, yoğun ilgiyle karşılanıyor zira girişim Kickstarter'daki 100 bin dolar fon hedefini ilk gününde aştı. (Haber hazırlanırken Nebia, yaklaşık 108 bin dolar fon toplamıştı) Nebia'nın daha önce diğer yatırımcılarından aldığı destek açıklanmıyor ancak Y Combinator'dan 120 bin dolar aldığı belirtiliyor.

nebia1

Kickstarter'da uzun süren Ar-Ge çalışmasıyla ilgili oldukça detaylı bir profil sunan Nebia'nın duş başlığı tipik duşlara göre yüzde 70 daha az su tüketerek, size daha iyi bir duş deneyimi yaşatma iddiasında. Açıklamaya göre duş başlığı bunu suyu milyonlarca küçük damlacığa ayırarak, tipik bir duştan 10 kat daha geniş bir yüzey alanı yaratarak başarıyor. Böylelikle su vücuda daha fazla temas ediyor. Bu aynı zamanda ısı verimsizliğini de gidermesini sağlıyor. Zira tipik bir duş başlığıyla suda yüzde 97 oranında ısı kaybı yaşandığını söyleyen Nebia, sudan vücudunuza ve çevreye 13 kat daha fazla ısı transfer etme iddiasında.

nebia 2

Kickstarter'da 299 dolardan ön satışa sunulan Nebia, cildiniz daha temiz, taze ve kaslarınız dinlenmiş bir şekilde duş deneyiminin etkisinin duştan saatlerce sonra bile hissedildiğini söylüyor. Duş başlığı deyip geçmemek gerekiyor; sorun dünya çapında milyonları ilgilendiriyor. Nebia'nın kurucuları önümüzdeki 20 yılı düşünerek bir şirket kurduklarını söylüyorlar. Bundan sonraki hedefleri ürünü ölçeklendirip, maliyetini düşürmek ve böylelikle Nebia'yı dünyanın su sıkıntısı yaşanan bölgelerine getirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.