Kickstarter'ın en popüler kendin yap ürünlerinden mBot robot seti Webrazzi Store'da

Kickstarter'ın en popüler kendin yap ürünlerinden mBot robot seti Webrazzi Store'da

Mayıs 2015'te 20 bin dolar hedefle Kickstarter kampanyasını başlatan yeni mBot robot setinin üreticisi Makeblock, sistem üzerinde en başarılı kampanyalardan bir tanesine imza atarak toplamda 285 bin dolar toplamayı başarmıştı. Özellikle çocuklar ve gençlere hitap eden ürün çok yönlü bir robotik ve elektronik platformu olması ve programlanabilmesi sayesinde dikkatleri üzerine çekiyor.

MIT Media Lab tarafından geliştirilen grafiksel programlama IDE'si(Tümleşik geliştirme ortamı) Scratch 2.0 ile yeni mBot robot seti çok kolay bir şekilde programlanabiliyor. Robotun üzerinde bulunan ışık sensörü, buton, infrared alıcı, ultrasonik sensör ve çizgi izleyen sensör'ü kullanarak duvardan kaçan bir robot, çizgi izleyen bir robot, belirlediğiniz müzik seslerine duyarlı olan bir robot veya futbol oynatabileceğiniz bir robotu kolaylıkla inşa edebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak açık kaynak kodlu ve kolay programlanabilmesi sayesinde kendi hayal gücünüzle farklı özellikler taşıyan bir robot da yapabilirsiniz.

makelock-mbot

En popüler mini bilgisayarlardan olan Arduino Uno ile birlikte gelen mBot robot bu sayede kullanıcılar tarafından modifiye edilerek yeni modüller ve özellikler eklenebiliyor. Üstelik robot tamamen sökülüp yeniden toplanmak üzere tasarlandığı için birçok farklı kişiselleştirme ve geliştirme yapabilirsiniz. Robotun standart olarak 45 parçadan oluştuğunuz belirtelim.

Bluetooth ve Wireless olmak üzere iki farklı modelle satışa çıkan yeni mBot robot setinin Wireless modelini Türkiye'de ilk kez Webrazzi Store üzerinden sizlere sunuyoruz. Wireless'a sahip model ile cihazlarınız üzerinden robotunuz ile iletişime geçebilir ve yaptığınız programlama çalışmalarını anlık olarak robotunuza uygulayabilirsiniz. Şu an stoklarımızda bulunan ürünü 288 TL satış fiyatıyla stoktan hemen satın abilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.