Apple bugüne kadar üç farklı iPad kalemi tasarlamış

Apple bugüne kadar üç farklı iPad kalemi tasarlamış

Apple'ın iPad için bir stylus kalem modeli üzerinde çalıştığı uzun süredir söylenti olarak teknoloji kulislerinde dile getiriliyordu. İsmini açıklamayan istemeyen eski bir Apple mühendisinin Business Insider'a yaptığı açıklamaya göre şirket geçtiğimiz dört yıl boyunca iPad için üç farklı stylus kalem geliştirmiş ve prototiplerini hazırlamış.

Eski Apple mühendisinin söylediğine göre Apple bilinmeyen sebeplerden ötürü kalem üretimine geçmemiş. Kalemlerin tasarımsal ve işlevsel sebeplerden dolayı mı üretilmediği yoksa Apple'ın stratejisi gereği olarak mı piyasaya sürülmediği ise bilinmiyor. Ancak yine kaynağın verdiği bilgilere göre prototipler mevcut olarak piyasada olan ürünlerden farklılaşıyor, stylus kalemlere yeni bir boyut getiriyordu.

Kendisinin prototipleri üreten ekibin içerisinde bizzat yer almadığını ancak prototiplerin üretilmesi esnasında görev alan bir kişiyle arkadaş olduğunu belirten eski Apple çalışanı, üretilen prototiplerin geniş ekranlı iPad modelleri için olduğunu da eklemiş. Apple'ın stylus kalemler konusunda birden fazla patente sahip olduğu biliniyor ve aslında bir süredir şirketin böyle bir ürünü piyasaya sunması bekleniyor. Apple'ın yeni ürünleri ve stratejileri konusunda isabetli tahminler yapan Ming-chi Kuo'a göre şirket 2015 yılı içerisinde kendi ürettiği iPad kalemini kullanıcılara sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.