YouTube video izlenme sayısının neden '301+'de takılıp kaldığını açıkladı

YouTube video izlenme sayısının neden '301+'de takılıp kaldığını açıkladı

YouTube kullanıcıları yıllardır video izlediklerinde alt kısımda izlenme sayısını "301+" olarak görüyorlardı. Özellikle yeni yüklenmiş videolarda bu durum söz konusu oluyordu. İnternette hızlıca yayılmış ve altında yüzlerce yorum bulunan bazı videoların da izlenme sayısı bir süre "301+" da takılı kalıyordu. YouTube, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı infografik ile bunun sebebini ve yeni çözümünü açıkladı.

YouTube sisteme yeni bir video yüklendiğinde bunu ilk birkaç saat içinde gerçek kullanıcılarla birlikte botların da izlediğini belirtiyor. Bugüne kadar çalışan sistem ilk başta bunları birbirinden ayırmakla uğraşmıyordu. Yani ilk birkaç saat içindeki tüm sahte ve orijinal izlenme sayısı bir bütün olarak kabul edilip sisteme dahil ediliyordu. Asıl iş ise bu aşamadan sonra başlıyor, videonun izlenme sayısı 300'ü geçtikten sonra şirket "izlenme sayısı" sayacını site üzerinde durduruyor ve o meşhur "301+" sayısını koyuyor. Ardından ilk başta sepete atılan izlenme sayısının içinden gerçek kullanıcılar ve hile robotları çıkartılarak gerçek izlenme sayısı doğrulanıyor. Ancak bunun yapılması birkaç saatten fazla sürdüğü için herkes bir süre boyunca o meşhur "301+" sayısını görüyordu.

youtube

Yeni yapıda şirket videonun izlenme sayısı 300'e ulaştığında izlenme sayısının bulunduğu bölümü doğrulama işlemi için 301+'e sabitlemeyecek. Bunun yerine tüm izlenmeler (gerçek ve sahte) aynı anda kontrolden geçecek ve izlenme sayısı gerçek zamanlı olarak güncellenecek.

YouTube yaptığı bu geliştirmeyle kendi oluşturduğu "301+" efsanesinin de sonunu getirmiş oluyor. Yüksek izlenme sayısına sahip kanalların oldukça yüklü meblağlar kazanabildiği YouTube için videonun gerçek ve sahte izlenme sayılarını ayırt etmek oldukça önemli. Çünkü sistemi istismar etmek isteyen kişiler her gün sistemin üzerinde yeni açık ve hile yolları arıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.