Facebook, Mentions uygulamasına canlı yayın özelliği getirdi

Facebook, Mentions uygulamasına canlı yayın özelliği getirdi

Periscope ve Meerkat gibi video canlı yayın video uygulamalarının başarısı son zamanlarda epey dikkat çekici. Bunlara her gün birer yenisi eklenirken, Facebook da kervana katıldı ve canlı video yayın özelliğini devreye aldı.

Facebook'un bu yeni özelliği şimdilik oldukça dar bir kesime açık. Geçtiğimiz yıl "Facebook'un elit hali" olarak andığımız Mentions uygulaması, içerisinde pek çok ünlüyü barındırıyor. Ünlüler ya da kamuya mal olmuş kişilerin yer aldığı Mentions, kullanıcıların hayranı olduğu isimleri de bu uygulama üstünden "sanki arkadaşları gibi" takip etmesine olanak tanıyor. İşte bu ünlü kişiler, artık Mentions uygulaması üstünden canlı video yayını da yapabiliyor olacak.

Sistem tıpkı Periscope ve Meerkat yayınlarına benziyor diyebiliriz, fakat burada yayın sadece ünlüler tarafından yapılıyor. Dwayne The Rock Johnson, Serena Williams, Luke Bryan, Ricardo Kaká, Ashley Tisdale, Lester Holt, Martha Stewart, Michael Bublé ve daha pek çok farklı isim canlı yayına başlaması beklenen isimler. Facebook kullanıcılarıysa bu canlı yayınlara dahil olarak buradan mesajlarını hayranı olduğu kişilere iletebilecek. Kişisel tahminim Facebook'un kapsayıcı bir canlı yayın özelliğini pilot uygulama olarak Mentions uygulaması aracılığıyla test ettiği yönünde. Yakın gelecekte tüm kullanıcılara açılacak bir özellik olması çok imkansız görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.