Adidas'tan fitness uygulaması Runtastic'e 240 milyon dolar!

Adidas'tan fitness uygulaması Runtastic'e 240 milyon dolar!

Dünyaca ünlü spor markası Adidas, önemli bir satın almaya imza atarak ismini uzun zamandır bildiğimiz sağlık ve fitness uygulaması Runtastic'i 240 milyon dolara bünyesine kattı.

2009 yılında kurulan Avusturya merkezli Runtastic, kullanıcıların sağlık ve fitness verilerini takip edip onları motive eden bir uygulama olarak yola çıkmıştı. Ancak bugün sadece bir mobil uygulama değil, donanım odaklı ürünleri ve servisleri bulunan bir girişim haline gelmiş durumda. 80 milyondan fazla indirilen uygulamanın 40 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı var.

Girişim kendi markasıyla piyasaya sunmayı başardığı donanım odaklı ürünlere önemli para yatırdı, finansmanı da aldığı dış yatırımlardan sağladı. Şirket Ekim 2013'de yüzde 50.1'lik hissesini Axel Springer'a sattı, kurucular azınlık ortak oldu. Berlin merkezli girişim hızlandırıcı Axel Springer bu noktada Runtastic'in stratejik ortağı haline geldi.

Runtastic, artık bir başla Alman'ın, yani Adidas grubunun bünyesinde yer alacak. Bilişim şirketi, Avusturya ve San Francisco'daki ofislerinden operasyonlarını sürdürmeye ve Runtastic uygulamasını güncellemeye devam edecek. Adidas'ın global gücünü de arkasına alacak olan Runtastic ekibi bakalım ne gibi yeni işlere imza atacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.