Selfie uygulaması Frontback kapanmaktan kurtuluyor

Selfie uygulaması Frontback kapanmaktan kurtuluyor

Kısa bir süre önce kapanacağını duyuran selfie uygulaması Frontback, yeniden doğuş operasyonunu tamamladı. Frontback CEO'su ve kurucusu daha önce yazdığı veda mektubunda 15 Ağustos itibariyle kapanacaklarını açıklamıştı.

Frontback'in web sitesi güncellenerek, ekipten bir duyuru mesajı daha yayınlandı. Gelen mesajlar ve Frontback kullanıcı topluluğunun tepkisini bir hayli duygulu karşılayan Frontback ekibi, çözümü de bulduğunu belirterek hizmet vermeye devam edeceklerini açıkladı. Bunun için bir yatırımcı ortakla anlaşma imzalanmış ve bu maddi yardım Frontback'i tekrar toparlamaya yetecek mi onu biraz da zaman gösterecek.

Frontback'in kurucusu Frédéric della Faille, yeni ortakla ilgili bir bilgi vermezken bunu doğru zamanda açıklayacaklarını iletti. Ayrıca bedelle ilgili de bir açıklama yok. Bunun yanı sıra şirkete yeni ortak olan bu isim yeni bir ekip getirecek ve muhtemelen Frontback pivot ederek yeni bir lansmanla karşımıza çıkacak.

Frontback uygulamasıyla en akılda kalıcı şey ise 2013 yılında ortaya çıkan bu uygulamanın hızla 200 binden fazla indirilme rakamına ulaşması, Ashton Kutcher'dan Belçika Başbakanına kadar bir sosyal ağı popülerleşmeye sevk eden ünlü isimlerin katılımına şahit oldu.

En çarpıcısı ise, Frontback'in satış için Twitter ile masaya oturmasaydı. Twitter, 40-50 milyon dolar arasında bir rakam teklif ettiği Frontback tarafından reddedilmeseydi. Biz her ne kadar girişimlerin yatırımı reddetmesi ve sonrasında yıllar içerisinde daha büyük yatırım teklifleri alması hikayelerini beğenirken, kimi girişimler de arkasındaki rüzgarı ve anlık fırsatları değerlendiremeyerek başarısızlığa sürükleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.