Samsung çeyrek sonuçlarından sonra Galaxy S6'in fiyatını 'ayarlama' kararı aldı

Samsung çeyrek sonuçlarından sonra Galaxy S6'in fiyatını 'ayarlama' kararı aldı

samsungSamsung dün açıkladığı ve özellikle mobil bölümde pek iyi görünmeyen bir tablo sunan çeyrek raporundan sonra mobil cihazlar arasında amiral gemisi olan Galaxy S6 ve S6 Edge'in fiyatını 'ayarlama' kararı aldı. Bu 'ayarlama'nın S6 fiyatlarında indirim şeklinde olacağını tahmin etmek zor değil. Samsung analistleri 2015 yılının ikinci yarısının da rekabet açısından oldukça sert geçeceğini açıklamasından sonra şirket yeni piyasaya süreceği telefonlarla satışlarını arttırma planları yapıyor.

2015 ikinci çeyrek raporunda şirket gelirini 41 milyar dolar, net kârını ise 5,9 milyar dolar açıkladı. Samsung Mobil bölümünde ise 2,76 milyar dolar kâr elde ederken  2014 ikinci çeyreğinde 6,43 milyar dolar kâr açıklayan şirket yıl bazlı karşılaştırma yapıldığında geçen yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık 3,67 milyar dolar daha az kâr elde etmiş oldu. Analistlerin beklentisini de karşılayamayan şirket mobil bölümdeki kötü gidişatı amiral gemileri S6 ve S6 Edge'in uluslararası pazarda yeterince iyi satmamasına bağlıyor. Buna çözüm olarak da şirket yakın zamanda her iki telefonun fiyatında indirim yapacağını resmi olarak açıkladı.

Yılın ikinci yarısında gelirlerini arttırmak isteyen şirket fiyat indirim politikasının yanında piyasaya yüksek sınıf yeni akıllı telefonlar sürmeye hazırlanıyor. Samsung'un kullanıcılara sunacağı yeni telefonların Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus olması bekleniyor. Şirketin 13 Ağustos'ta New York'ta yapacağı etkinlikte bu telefonlardan birisinin ya da ikisinin birden tanıtılması ve detaylı bilgilerin verilmesi bekleniyor. Galaxy S6 ve S6 Edge modellerine yansıtılacak fiyat indiriminin ülkemizdeki fiyatları ne derece etkileyeceğini ise göreceğiz.

Görsel Kaynak: Lisa-Lisa / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.